[FOTO/ NOUTATE] Sala Sporturilor din Grumăzești, o rarite în județul Neamț

Joi, 7 iulie, a avut loc inaugurarea Sălii Sporturilor din Grumăzești- unică în județul Neamț, de o eleganță rară.

Amfitrionul evenimentului a fost Constantin Matasă, primarul comunei Grumăzești. Printre invitații de seamă, s-au numărat Adrian Niță- prefectul județului Neamț, Daniel Harpa- primarul orașului Târgu-Neamț, subprefecții Adrian Ciobanu și Iulian Jugan, Ticușor Vasiliu- primarul comunei Petricani, Neculai Pușcașu- consilier județean, fostul prefect George Lazăr ș.a. La inaugurare au participat și numeroși cetățeni ai comunei, care au ocupat parte din cele 180 de locuri din tribună.

În aplauzele tuturor, panglica inaugurală a fost tăiată de către primarul Constantin Matasă, prefectul Adrian Niță și primarul de Târgu-Neamț, Daniel Harpa.

Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu

Un sobor impresionant de preoți, printre care și pr. protopopi de Piatra Neamț și Târgu-Neamț, a oficiat la începutul evenimentului o rugăciune de binecuvântare și o slujbă de sfințire a noii clădiri.

Aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru că s-a putut împlini acest lucru, dar și felicitări celor care s-au ostenit pentru realizarea acestei săli de sport, o sală care va fi folositoare tuturor cetățenilor din comuna Grumăzești, și nu numai lor. (…)

Vă felicit, domnule primar, pentru această realizare, și pe toți cei care v-ați implicat. Să aveți bucurii de pe urma acestei activități. Întru mulți și fericiți ani!”, a spus pr. protopop Nicolae Axentioi.

Avem o sală de sport model în județul Neamț

Mai apoi, a luat cuvântul primarul Constantin Matasă:

E o onoare ca astăzi să inaugurăm un obiectiv așa cum este acesta, Sala Sporturilor din comuna Grumăzești. Este o onoare pentru mine să fim împreună, să sărbătorim acest eveniment.

Este un vis împlinit, un vis pe care l-au avut tinerii din comuna Grumăzești. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul lui Dumnezeu. Avem o sală de sport model în județul Neamț (…) N-a fost ușor. E o sală modernă, cu o sonorizare extraordinară, cu lumini, cu apatură și sunt convins că nu vom face față cererilor tinerilor din comuna Grumăzești și nu numai.

Mă bucur să am reușit să aducem un profesor de educație fizică tânăr, cu mari dorințe și perspective și i-am dat posibilitatea să se afirme„, a spus primarul Constantin Matasă în cuvântul său.

Finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice), investiția are o valoare de peste 5.500.000 fară TVA.

Este compusă din sala de jocuri, tribune- 180 locuri, spațiu destinat fitness-ului (echipată cu bancă de forță, aparat multifuncțional pentru forță, aparat bicicletă fitness, bandă alergare, gantere etc), grupuri sanitare, vestiare, cameră medicală, camere tehnice, cabinet personal cu atribuții de administrator.

Aveți o bijuterie aici, această sală de sport, care este foarte importantă pentru tinerii din comună și din zonă. Sportul le oferă posibilitatea de a se disciplina, de a descoperi ce înseamnă igiena, de a beneficia de o educație în plus față. Vă urez să aveți rezultate notabile și să auzim numai de bine!„, a spus Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

‘Vă promitem că vom fi la nivelul așteptărilor dumneavoastră, a județului”, a spus primarul Constantin Matasă.

Grumăzești, o comuna nemțeană demnă de dat exemplu

Evenimentul s-a finalizat cu momente artistice pregătite de elevii talentați din comuna Grumăzești.

Prin realizarea unor astfel de obiective de investiții, se observă cu ochiul liber seriozitatea și determinarea administrației publice locale condusă de primarul Matasă și viceprimarul cu același nume.

În comuna Grumăzești, nu numai Sala Sporturilor este o realizare. Dumnezeu ne-a binecuvântat și avem o rețea de apă de 42 km (…), aproape toate drumurile sunt asfaltate, avem trei școli și două grădinițe dintre care o școală nouă și o grădiniță nouă (…) Avem șapte biserici și o mănăstire, avem preoți vrednici care slujesc așa cum le cere calea. Avem și un centru cultural în constructie. Toate acestea au fost posibile pentru că ne-a iubit cineva Sus acolo, am fost o comună respectată, aș putea spune chiar și alintată. De la toate Guvernele, am primit câte ceva (…)  Sigur, am avut mare noroc ca dl președinte Ionel Arsene să slujească județul Neamț. În ceea ce privește sala de sport, nouă ne-a dat informația. Ne-a informat că CNI alocă fonduri. Și bineînțeles, cei care dețin primii informația, au și succes. Mulțumesc și presei care este întotdeauna alături de noi, și la bine și la rău.(…) , a spus primarul Constantin Matasă.

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate