[FOTO] Polițiștii, alături de copiii din Tabăra Oglinzi

Miercuri, 9 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză si Prevenirea Criminalității, cei ai Serviciului Rutier Neamț și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au realizat activități preventive în tabăra de copii de la Oglinzi.

Aproximativ 150 de copii și adulți au primit informații utile cu privire la formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul copiilor.

Prin exemple și situații concrete, polițiștii au expus modalități de prevenire a victimizării și noțiuni legate de traficul de substanțe interzise, urmărind conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț.

Este esențial ca adolescenții să știe să spună NU în fața unor propuneri care pot părea tentante. Astfel, aceștia evită alegerile neinspirate și vor fi protejați de multe  riscuri.

Pentru ca un copil să respecte regulile, trebuie să vadă acest model în comportamentul adulților. Întrebarea firească pe care și-o pun copiii este ,,De ce eu să mă comport așa, dacă cei mari nu o fac?”

Cum putem să îi facem pe copii să se simtă în siguranță?

Indiferent de comportamentul copiilor, aceștia au nevoie de atenție și afecțiune.Este important să-i ascultăm, pentru a le afla nevoile, dorințele, gândurile și sentimentele. Toate acestea vor duce la realizarea unei mai bune comunicări. Copilul va câștiga astfel încrederea în părinți și va ști că, ori de câte ori va avea o problemă, va fi ascultat.

În calitate de adulți, suntem exemple pentru copii, iar opiniile referitoare la alcool, tutun și droguri îi pot influența puternic. Așadar, discuția despre droguri trebuie să facă parte din conversațiile generale despre sănătate și siguranță.

Activităţi de informare şi prevenire se desfăşoară pe întreaga perioadă a vacanţei, în cadrul campaniei ,, Vacanță în siguranță”, potrivit IPJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate