(FOTO) Sărbătoarea cărții la Piatra-Neamț/ Târgul de Carte Libris, ediția a XIII-a

La Pavilionul Expozițional din Piatra-Neamț, de pe Bulevardul Republicii, a debutat joi, 14 septembrie, cea de-a XIII-a a Târgului de Carte Libris.

Deschidem azi cel mai longeviv târg de carte din această perioadă, din Moldova. Sloganul Târgului de carte Libris este „Cumpără. Citește. Donează”(…) Vom achiziționa cărți pentru copii de la participanți pe care le vom dona grădinițelor din Piatra-Neamț. Acest lucru se va întâmpla și la Roman și Târgu Neamț, unde Libris se va desfășura în luna octombrie”, a declarat în debutul evenimenului Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei i-a felicitat pe organizatori, dar și pe participanți.

Este îmbucurător un astfel de eveniment în secolul vitezei și al globalizării. Bucuria de a răsfoi o carte, a o cuceri și a te cuceri este infinit mai mare decât orice informație din rețelele de socializare. Este valabil pentru toți, iar cineva a spus o vorbă: cultură fără politică se poate, dar politică fără cultură nu se poate. Iar oamenii politici care se așează în slujba nației trebuie să aibă educație și cultură”, a menționat Ion Asaftei.

Deschiderea a fost marcată de defilarea Gărzii de Onoare de la Curtea Domnească, iar unul din cele mai așteptate momente ale zilei a fost conferința susținută de Alexandru Mironov.

La această ediție participă 16 edituri. Totodată, până duminică, 17 septembrie, cititorii sunt așteptați să ia parte la conferințe, colovii, lansări și prezentări de carte,

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate