[FOTO/ Se poate!] Tablete pentru TOȚI elevii din PĂSTRĂVENI, table interactive și alte dotări în sălile de clasă

Un nou proiect cu finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană a fost implementat cu succes de Primăria comunei Păstrăveni, județul Neamț.

Este vorba despre “Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Păstrăveni, județul Neamț”, cu o valoare de investiție de 529.512,16 lei cu TVA.

Prin acest proiect, toți copiii din școlile comunei Păstrăveni beneficiază de un număr de 365 tablete cu conexiune la internet, gratis pentru o perioadă de 24 luni.

De asemenea, fiecare sală de clasă este dotată cu o tablă interactivă cu proiector, sistem tip desktop all-in-one cu cameră web și router wi-fi cu conexiune la internet (19 săli de clasă).

Tot din cadrul proiectului, fiecare profesor beneficiază de un laptop performant pentru buna desfășurare a orelor de curs (26 laptopuri)„, a declarat Gorea Anton Nicolai, primarul comunei Păstrăveni.

Prin intermediul aceluiași proiect, cadrele didactice au fost instruite cu privire la modul de utilizare și interacționare cu aceste echipamente.

Dotările efectuate sunt binevenite în desfășurarea unui învățământ la cele mai înalte standarde, atât în mediul on-line, cât și în desfășurarea cursurilor cu prezență fizică.

Ne preocupăm în permanență de îmbunătățirea calității sistemului de învățământ din comună pregătind și alte proiecte în viitor.

Pe această cale, mulțumesc echipei din primărie, care a contribuit la implementarea proiectului. De asemenea, mulțumim doamnei director Perța Elena și cadrelor didactice, pentru implicare și înțelegere. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în desfășurarea orelor de curs, pe parcursul montării acestor echipamente.”, a conchis Gorea Anton Nicolai, primarul comunei Păstrăveni.

Copiii sunt viitorul societății. Asta pare a fi și deviza primarului Gorea de la Păstrăveni, care pune accentul pe investiţiile ce-i vizează în mod direct pe copiii şi elevii din comună.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate