[FOTO] Tânăr din Târg, prins „fumat” la volan în Piatra Neamț

Sâmbătă, 30 iulie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 21 de ani, din Târgu-Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bistriței, în Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă la Cannabis, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Neamț.

Tânărul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză și a consumului de alcool sau de substanțe stupefiante la volan.

Polițiștii atrag atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv, având în vedere influența negativă asupra sănătății, predispoziția spre un comportament reprobabil, dar mai ales implicațiile legale pentru conducătorii auto și nu numai.

Efectul consumului de alcool sau droguri crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate