[FOTO/ VIDEO] Competiție între serviciile voluntare și private pentru situații de urgență din zona Târgu-Neamț

Duminică, 14 mai, pe Stadionul Cetatea din orașul Târgu-Neamț s-a desfășurat etapa de zonă a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă la care au participat SVSU din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Târgu- Neamț.

Fair play – ul, spiritul de echipă și ambiția au caracterizat această competiție a pompierilor voluntari din zona Târgu Neamț.

La această etapă au participat 12 echipe, de la SVSU Agapia, Bodești, Brusturi, Crăcăoani, Ghindăoani, Păstrăveni, Răucești, Războieni, Târgu- Neamț, Timișești, Tupilați și Urecheni.

Probele de concurs parcurse au fost pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4 x 100 m și dispozitivul de intervenţie.

După desfășurarea celor trei probe, clasamentul a fost următorul:

🥇locul I – SVSU Păstrăveni
🥈locul II – SVSU Crăcăoani
🥉locul III – SVSU Agapia

În data de 18 iunie, tot pe stadionul „Cetatea” din orașul Târgu Neamţ se va desfășura etapa județeană, la care vor participa ocupanții primului loc de la fiecare etapă zonală și serviciile private pentru situaţii de urgenţă.

Concursurile profesionale fac parte din programul de pregătire al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă și au ca obiective:

✔ dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
✔ evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
✔ popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
✔ dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi
private pentru situaţii de urgenţă.

Felicitări tuturor participanților!

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate