FOTO/ VIDEO: Creația pictorului prof. Ioan Munteanu, Mărțișor pentru nemțeni cu prilejul Zilelor Ion Creangă

De ceva decenii, inima lui era plină de mărtișoarele generațiilor de elevi din Târgu-Neamț. Le-a purtat în suflet, iar acum prof. Ioan Munteanu pune în piept orașului creația lui artistică, florile, ca Mărțișor.

Miercuri, 1 martie, la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu-Neamț a avut loc vernisajul expoziției de pictură Mărțișor, semnată de către prof. Ioan Munteanu, un tânăr artist nemțean, la 84 de ani.

Evenimentul a deschis oficial Zilele „Ion Creangă” și a reunit mai mulți iubitori de frumos, veniți să vadă experiența de viață frumoasă și plină de bucurie transpusă pe pânză de către prof. Ioan Munteanu:


Manifestarea s-a desfășurat în cadrul Zilelor „Ion Creangă”- eveniment organizat de Consiliul Județean Neamț în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii Ion Creangă.


Cu o carieră didactică de peste 40 de ani, profesorul de desen Ioan Munteanu s-a născut în 1939 la Țibucani, județul Neamț. Parcurge ciclul gimnazial la Piatra Neamț, după care, atras de zugrăvirea plastică a frumosului, se iînscrie și termina Liceul de Arte Frumoase la Iași. Urmează o perioadă în care participă la construcția Barajului de la Bicaz ca proiectant desenator tehnic, dupa care este admis la secția de Arte Plastice a Universității din Cluj.

Provenind dintr-o familie de intelectuali, părinti fiind, la rândul lor, cadre didactice, Ioan Munteanu își urmează pasiunea tocmai prin trecerea acesteia în mainile copiilor, prin învățarea frumosului: devine profesor de arte plastice.

Zeci de generații de elevi au preluat de la el dragostea de frumos, de culoare și de bucurie artistică. În momente în care puține erau modurile prin care puteai fi liber, profesorul Munteanu a oferit copiilor libertatea culorii.

A urmat o carieră didactică plină ca director al Liceului din Țibucani, apoi ca director al Clubului Copiilor din Târgu Neamț, profesor de arte plastice la Școala Ghica Vodă (fosta Scoala Generala nr. 2), la Liceul Ștefan cel Mare, la Liceul Vasile Conta – o carieră plină de satisfacții profesionale și de rezultate cu elevii săi, la diferite aactivități și competitii artistice.

Însă a venit și timpul în care, după ce și-a facut datoria față de copii și față de comunitatea orașului Târgu Neamț ca dascăl al frumosului, să creeze și să se bucure de experiența acumulată prin transmiterea în pânză a bucuriei culorii.

Andreea Trăsnea


Citește și:

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate