Foto/Video. Parastasul părintelui Justin Pârvu

IMAGINI DE LA PARASTASUL PR. JUSTIN DE 9 ANI

Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, alături de un sobor numeros de preoți, în prezența miilor de oameni adunați să îl cinstească cu evlavie și dragoste pe marele Duhovnic.

Pomenirea arhierească din 11 Iunie 2022 a Părintelui Justin a fost un eveniment mai deosebit decît în alţi ani prin plinătatea de har şi sentimentul pascal. Mulţimea pelerinilor şi obştea noastră s-au bucurat împreună cu inimă lină, cu pace hristică, cu trezvie, cu fierbinţeala rugăciunii, cu frumuseţea cîntărilor, cu agapa îmbelşugată şi cu prezenţa foarte simţită a duhovnicului nostru iubit – Părintele Justin Pârvu.

Sute de oameni s-au spovedit şi s-au împărtăşit, au stat la priveghere pînă tîrziu în noapte şi a fost o adevărată sărbătoare duhovnicească în care mulţi şi-au mărturisit minunile făcute de Părintele Justin în timpul vieţii şi după adormirea sa, şi amintirile cu sfinţia sa care le-au schimbat viaţa şi i-au unit cu Hristos.

Bucuria din sufletele tuturor este mărturia cea mai evidentă a sfinţeniei momentului. Dumnezeu să răsplătească miilor de pelerini care şi-au adus prinosul de dragoste la căpătîiul marelui duhovnic al unui neam răstignit şi au arătat că prin rugăciune şi ascultarea de Hristos şi de Biserica Sa ei înşişi sînt florile şi lumînările ce l-au împodobit.

De asemenea, Mănăstirea noastră a lansat un volum cu Părintele Justin, conţinînd texte teologice, dogmatice, imnografice şi aforisme ale părintelui. Deocamdată primul stoc s-a epuizat, însă un altul va fi disponibil în următoarele săptămîni.

„Duhul Sfînt să binecuvinteze România!” (Arhim. Justin Pârvu)

sursa: manastirea.petru-voda.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate