(FOTO/VIDEO) Piatra-Neamț a găzduit o competiție sportivă de excepție: Campionatul Național de Box pentru Cadeți Masculin

După o perioadă în care boxul din România a avut de suferit din cauza lipsei finanțării, la Piatra-Neamț, în perioada 5-12 noiembrie, s-a putut vedea o revigorare a acestui sport cu tradiție prin organizarea Campionatului Național de Box pentru Cadeți Masculin.

Timp de mai multe zile, Sala Polivalentă din Piatra-Neamț a găzduit această competiție care, dincolo de ideea de concurs, a avut ca scop verificarea pontențialului pugilistic la nivelul cadeților (13-14 ani), pentru depistarea sportivilor talentați, în vederea promovării și selecționării lor în loturile naționale de cadeți.

Finala Campionatului Național de Box pentru cadeți masculin a fost organizată de către Fundația Boxul Nemțean în colaborare cu Federația Română de Box și alți parteneri.

În cadrul unei conferințe de presă la care au participat Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box, Gabriel Câmpescu, reprezentantul boxului nemțean, Gabriel Paisa, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, și prefectul de Neamț, Adrian Niță, s-au punctat mai multe aspecte de interes public care vizează importanța acestui sport.

Președintele Vasile Câtea a apreciat eforturile pe care Gabriel Câmpescu le face an de an la Neamț pentru a promova și menține în viață boxul prin organizarea de competiții.

„Boxul românesc în anul 2023 a bătut un record care probabil nu va mai fi atins niciodată. În momentul de față avem 38 de medaliați la campionate europene și mondiale. Avem calificare la olimpiadă, avem medalii de aur la toate nivelurile: juniori, tineret, seniori. Am organizat în România campionat european, campionat balcanic. În momentul de față suntem cu startul de a pleca o delegație a României la campionatul mondial din Armenia de juniori, iar în Muntenegru avem campionatul european Under 22.”, a declarat Vasile Câtea.

Gabriel Paisa s-a arătat recunoscător Federației Române de Box că a ales ca Piatra-Neamț să fie gazda unui spectacol pugilistic, atât pentru public, cât și pentru tinerii pasionați de acest sport. La rândul său, directorul DJST Neamț a punctat subfinanțarea sportului în România.

Suntem mândri pentru că orașul nostru a găzduit o competiție națională de box de excepție, cu 211 participanți din 63 de cluburi din întreaga țară. A fost o demonstrație impresionantă de talent, determinare și spirit sportiv, care subliniază rolul crucial al boxului în promovarea valorilor pozitive în rândul tinerilor.

Cuvinte de laudă merită Gabriel Câmpescu, care prin eforturile sale neobosite continuă să mențină vie flacăra boxului în județul nostru. Datorită dedicării sale, orașul nostru este an de an o prezență remarcabilă pe harta boxului național. Astfel de inițiative nu doar promovează sportul, ci și construiesc un cadru solid pentru dezvoltarea tinerilor atleți.

Prezența domnului Vasile Câtea, președintele Federației Române de Box, la acest eveniment subliniază importanța și recunoașterea pe care o are competiția noastră la nivel național.

Boxul este mai mult decât un sport; este un instrument de dezvoltare personală pentru copii și tineri. Îi învață pe aceștia despre disciplină, autocontrol, respect și reziliență. Practicarea unui sport precum boxul contribuie la formarea unui caracter puternic și la adoptarea unui stil de viață sănătos.

Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor și organizatorilor pentru acest eveniment memorabil. Să continuăm să susținem și să promovăm aceste valori esențiale în comunitatea noastră!

a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță

Sursa foto: Adrian Niță

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate