(FOTO/VIDEO) Salvarea eroică a unui cățel blocat în Valea Laposului: Pompierii au intervenit prompt și au eliberat patrupedul aflat în pericol

La ora 16:29, un apel la numărul de urgență 112 a alertat pompierii cu privire la un câine blocat într-o zonă dificilă din Valea Laposului, pe Varful Bardos, în comuna Bicaz Chei.

La fața locului s-a deplasat rapid un echipaj de pompieri specializați în escaladă, utilizând un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului Pompieri Piatra Neamț.

Echipa de pompieri a parcurs un traseu de aproximativ 8 km până la locul incidentului, unde, cu ajutorul echipamentelor specifice pentru escaladare, au demarat operațiunea de salvare a câinelui.

Cu multă pricepere și atenție, pompierii au reușit să-l elibereze pe Rex din zona în care se afla blocat. După finalizarea operațiunii, câinele a fost predat în siguranță proprietarei sale.

Intervenția promptă a echipajului de pompieri a asigurat salvarea și întoarcerea în siguranță a blănosului către stăpânul său, evitând orice risc sau daună potențială.

Astfel de operațiuni reprezintă un exemplu elocvent al dedicării și profesionalismului de care dau dovadă pompierii în misiunile lor de salvare și intervenție.

Comunicat ISU Neamț:

La ora 16:29, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați de o femeie despre faptul că un câine a rămas blocat într-o zona greu accesibilă, în Valea Laposului, Varful Bardos (comuna Bicaz Chei).
La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri (alpiniști) cu un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
După ce au parcurs un traseu de 8 km, pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru salvarea câinelui. Câinele a fost predat în siguranță proprietarei sale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate