Francesco Capuano: Cum va rezista HoReCa în următoarea perioadă

Valul de scumpiri din ultima perioadă nu este altceva decât un lanț foarte puternic, foarte strâns, care afectează absolut toate domeniile. De la pâinea de zi cu zi, la carburanți, facturi și toate celelalte lucruri primordiale, totul s-a scumpit, iar în momentul în care prețurile lucrurilor de bază cresc, efectele se văd în absolut orice plan, inclusiv în HoReCa. Dacă până acum ne mai permiteam o cină în oraș, de acum cu siguranță ne vom gândi de două ori.

Pe lângă problema pandemiei a venit și o criză economică destul de importantă, o simțim cu toții. Cum vedeți dumneavoastră domeniul HoReCa, credeți că se va dezvolta pe plan local? Se va restrânge?

Eu cred că s-a restrâns foarte mult în perioada covid-ului. Nu toți au reușit să supraviețuiască la covid și acum va fi mai greu pentru cei care au un nivel, cred eu, un nivel mai jos de preț. De ce spun asta, pentru că s-a scumpit atât de mult materia primă, neapărat fiecare restaurant trebuie să ridice prețurile și atunci restaurantele care au clientela de un nivel mai ridicat nu o să simtă foarte mult, pentru că cine putea da 15 lei pe un piept de pui poate să dea și 20, în schimb clientela care nu are posibilități așa de multe de a merge la un restaurant și mergea în restaurantele unde prețurile erau mai joase, acum fiind obligați să le ridice, s-ar putea că ei o să simtă mai mult efectul. Criza o să o simtă toată lumea dar cred că ei o să simtă mai mult decât cei care au locațiile cu un nivel mai ridicat.

Va trebui să ridicați foarte mult prețurile. Cam toți care au cazare vor trebui să ridice foarte mult prețurile pentru că, am văzut, curentul s-a dublat, gazul s-a dublat, s-a triplat. Mai vin oamenii în aceste condiții în care veți mări prețurile la cazare? Adică aveți aceeași cerere sau se simte?

Noi încercăm să nu mărim prea mult, încercăm să suportăm noi o parte din scumpiri și o parte neapărat clienții. Nu am avut o scădere deocamdată, merge foarte bine, repet, clienții noștri sunt clienți care… (Cred că toată lumea își dă seama că e inevitabil să nu fie cu un preț mai mare) și în continuare vin la noi fără probleme dar va fi un impact în continuare destul de greu penru HoReCa în general.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate