Galerie FOTO/ A treia zi de Paști, zi luminată la propriu și la figurat în Parcul Central din Târgu-Neamț

În a treia zi de Paști, în Parcul Central din Târgu-Neamț a avut loc Festivalul „Bucuria Luminii”, ediția a XIII-a, care anul acesta a inclus și Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului.

Dumnezeu ne-a zâmbit la Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului, căci a scos soarele din nori, între două zile ploioase.

-organizatorii evenimentului

Meșteri populari, artizani și producători locali au participat la o expoziție cu vânzare de obiecte unice, de la lumânări deosebite și podoabe hand-made, figurine din lut sau costume tradiționale până la miere de albine, siropuri din cătină, pâine cu maia artizanală și alte produse naturale din gospodăriile proprii. Activitatea a fost organizată de Asociația „Ținutul Zimbrului” cu sprijinul lui Costi Lungu- președintele Asociației Meșterilor Populari din Ținutul Neamț și al tuturor celorlalți parteneri locali care au dat curs invitației.

Pentru copii, Casa Culturii Ion Creangă din Târgu-Neamț a facilitat prezența Companiei Andirino la Festivalul Bucuria Luminii, cu piesa de teatru Vine, vine iepurașul! De asemenea, numerosii prichindei veniți în parc au avut parte și de facepainting, baloane și surprize dulci dăruite de iepuraș.

Atmosfera de sărbătoare a cuprins toată suflarea din Parcul Central o dată cu intrarea în scenă a talentelor locale- elevii clasei de canto coordonată de Ana Dragu, Bianca Mihalcea- tânăra din Târgu-Neamț care a obținut Golden Buzz la show-ul tv Românii au Talent și ansamblurile folclorice „OZANA”, „Ozana Jr.” și „Plăieșii” (coordonator prof. Dănică Gâtlan).

A fost un prim eveniment organizat anul acesta cu ajutorul partenerilor noștri locali, special pentru oamenii locului și turiștii aflați în zonă. Ne bucurăm că activitățile Festivalul Bucuria Luminii/ Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului au însuflețit toată suflarea târgului, în a treia zi de Paști„, transmit reprezentanții Asociației „Ținutul Zimbrului”.

Mai jos, câteva momente surprinse în imagini:

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate