Gârcina se modernizează: Au început lucrările la DC 145A care leagă comuna de municipiul Piatra-Neamț [VIDEO]

Modernizarea comunei Gârcina continuă sub administrarea primarului Mihai Gavril Gontaru. Au început lucrările la Drumul Comunal 145A Gârcina – Oprișeni – Piatra-Neamț.

Acest drum conectează comuna Gârcina de Piatra-Neamț, cu ieșire pe strada Dragoș Vodă din municipiu. În prezent se lucrează la tuburile care traversează drumul și care preiau apele de pe versanți, iar în perioada următoare se va construi un zid de sprijin de circa 300 m la coborâre, de la baza sportivă către satul Gârcina. Proiectul mai prevede încă 2 km de rigole betonate pe tot parcursul acestui drum, iar în anumite zone drumul se va lărgi pentru a asigura fluența traficului.

„Ne bucurăm că au început în sfârșit lucrările la acest proiect foarte important pentru comunitatea noastră. Este un drum de legătură cu municipiul Piatra-Neamț, după cel care face legătura în zona Ocol. Foarte multe mașini trec prin această zonă și în același timp se va elibera traficul spre Piatra-Neamț. Întrucât drumul este în lucru, îi rugăm pe cei care tranzitează acest tronson să aibă puțină răbdare până la finalizarea lucrărilor, preconizată a fi în august-septembrie 2024.”, a declarat primarul comunei Gârcina, Mihai Gavril Gontaru.

Asfaltarea acestui drum de legătură cu Piatra-Neamț, care scurtează cu 6-7 km distanța față de traseul prin Dărmănești, este finanțată prin programul Anghel Saligny. Amănunte aici – click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate