Garda de Mediu Neamț nu are serviciu de permanență. În weekend, „șoarecii joacă pe masă”: deversări de ape uzate pe unde se apucă

  • Șeful Gărzii de Mediu Neamț solicită rezolvarea legislativă a serviciului de permanență

O problemă pe care Garda de Mediu Neamț a semnalat-o comisarului general și ministrului Mediului este aceea a rezolvării legislative a serviciului de permanență. În ciuda solicitărilor făcute, nu s-a schimbat nimic.

„Serviciul de permanență presupune să ai mereu o mașină în teren. Sâmbăta și duminica, când noi nu lucrăm, majoritatea instituțiilor de tot felul, inclusiv mănăstiri, deversează ape neepurate pe câmp, pe șanțuri și pe unde apucă. Este necesar să fie o inițiativă legislativă, să instituim comisii de mediu permanente.”, a declarat comisarul șef, Iftime Petrariu.

Acest lucru presupune o modificare a organigramei prin suplimentarea de personal.

Comisarul șef a mai spus că oamenii din serviciul de permanență trebuie să beneficieze de asigurări de viață, deoarece incidentele de mediu pot fi extrem de periculoase. De asemenea, din cauza numărului scăzut de angajați, dar și a salariilor care, până recent, au fost cele mai mici din sistemul bugetar, instituția s-a deprofesionalizat din cauza refuzului specialiștilor în domeniu de a se angaja la Garda de Mediu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate