Garda de Mediu, vacă de muls pentru cei cu posturi călduțe? Sute de angajați „fantomă”, acuză șeful de la Neamț

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Neamț, Iftime Petrariu, a explicat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural din 28 februarie motivul pentru care, în opinia lui, România se scaldă în continuare în gunoaie și dezastre ecologice. Se pare că protecția mediului intră în plan secund ca prioritate la această instituție și, de fapt, scopul principal al celor de la vârf e să asigure sute de posturi pentru angajați „fantomă”.

Comisariatul Județean Neamț din cadrul Gărzii de Mediu nu are personalitate juridică. Din acest motiv, spune Petrariu, competențele sale rămân limitate.

„Deciziile mele se opresc la București, iar acolo s-au întâmplat niște minuni, niște catastrofe în ultimii 2-3 ani. Au luat posturile din teren la București și au mai luat vreo 70 de pensionari cu pensii speciale. Din 890 de oameni cât e Garda de Mediu pe țară, doar 420 fac control. Ceilalți… cu ce se ocupă, nu știe nimeni. Cine sunt oamenii ăștia, unde sunt? La Neamț suntem 12 oameni. Numai 2 nu fac control: eu și secretara. Ceilalți 10 se duc în control în fiecare zi.”, a declarat Iftime Petrariu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate