Generalul Ioan Nițică, pomenit de prefectul Adrian Niță de Ziua Pompierilor

Astăzi, 13 septembrie 2022, pe platoul Curții Domnești, a avut loc ceremonialul militar dedicat Zilei Pompierilor din România. Pompierii nemțeni au comemorat 174 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, moment care a rămas în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluției de la 1848. De asemenea, a avut loc și un ceremonial militar și religios pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor care îndeplineau condițiile de înaintare în grad înainte de termen.

La manifestare a fost prezent și prefectul de Neamț, Adrian Niță, care și-a arătat recunoștința față de activitatea ISU Neamț și, de asemenea, l-a pomenit pe regretatul general de brigadă Ioan Nițică, omul care a condus timp de 15 ani Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodova“ al județului Neamț, până la trecerea sa la cele veșnice pe 31 iulie 2020.

„Amintesc și de cel care a fost generalul Ioan Nițică, care probabil ar fi dorit să fie și dumnealui astăzi prezent aici, să îi mulțumesc, chiar dacă acum este acolo într-o stea, pentru cele peste 100.000 de misiuni pe care le-a coordonat.”, a spus Adrian Niță.

Cu prilejul Zilei Pompierilor, prefectul de Neamț a declarat:

Vă salut cu respect, stimați pompieri nemțeni, astăzi, când în întreaga Românie sunteți sărbătoriți, iar cei care au devenit eroi după faptele de vitejie de pe Dealul Spirii, din 1848, când au luptat pentru a învinge oștirile otomane, sunt comemorați!

Dragi angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodova“ al județului Neamț, vă asigur de toată recunoștința mea pentru ceea ce faceți prin profesia pe care v-ați ales-o! Sunteți oamenii care, dacă nu s-ar fi născut cu vocația de salvatori, nu și-ar putea face meseria, iar misiunile voastre ar fi sortire eșecului! Dar profesionalismul și devotamentul fac din voi salvatorii care sunt mereu „cu arma la picior“, pregătiți să intervină pentru reducerea efectelor situațiilor de urgență.

Vă doresc să aveți parte mereu de satisfacția misiunilor îndeplinite cu succes! De fiecare dată când ieșiți de la serviciu, să plecați „cu inima plină“ de bucurie că ați fost încă o dată eroi, că datorită curajului și implicării voastre, niște vieți au fost salvate, niște bunuri au fost ferite de flăcări, de ape, de pericole care le-ar fi dus pe calea dispariției!

Pentru tot ceea ce ați reușit, în numele nemțenilor, vă mulțumesc! Pentru tot ceea ce veți face, curaj, putere și izbândă!

La mulți ani pompierilor nemțeni!”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate