Georgiana Furtună – campioana națională a clubului Bassai-Dai

Campionatul Național de Karate pentru copii WUKF, organizat de Federația Română de Karate WUKF și desfășurat în perioada 7-8 mai 2022 la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, a reunit peste 600 de sportivi reprezentând 44 de cluburi din întreaga țară.

Clubul Sportiv Bassai-Dai a participat la această competiție cu un lot de 7 sportivi, însoțiți fiind de antrenorul lor, sensei Mihai Popa, și au obținut 5 medalii, astfel: Georgiana Furtună – locul 1 și titlul de Campioană Națională la kumite, Lucian Alixandrescu – locul 2 la kata și locul 2 la kihon, Suzana Dacău – locul 2 la kumite, Tudor Tincă – locul 3 la kata.

Georgiana Furtună este din comuna Farcașa și are 10 ani. Practică artele marțiale la clubul Bassai-Dai și participă la competiții de la vârsta de 6 ani, obținând până acum nenumărate medalii la competiții naționale și internaționale, precum și un binemeritat loc 6 la kata la Campionatul Mondial de Karate WUKF. Acum a reușit să obțină cel de-al patrulea titlu al său de Campioană Națională, la proba de kumite individual feminin 10 ani.

Sensei Mihai Popa: ”Georgiana, sau Jojo cum îi spunem noi la sală, este talentată și ambițioasă. Cred că cel mai bine o caracterizează determinarea. Nu se lasă, orice ar fi. Sunt mândru de ea, a muncit mult și a dat totul în această competiție, dominându-și adversarele și câștigând pe merit titlul de Campioană Națională.” Am intrebat-o pe Georgiana de ce practică acest sport. ”Pentru că îmi place să fac karate. Și îmi place să câștig.” Un răspuns simplu de la un campion.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate