Gestul primarului de Târgu-Neamț, de Ziua mondială de luptă împotriva durerii

Astăzi, 11 octombrie, de Ziua mondială de luptă împotriva durerii, primarul Daniel Harpa și-a îndreptat atenția spre locul unde durerea oamenilor este alinată de cadrele medicale, dar…. foarte greu de învins.

Este vorba despre Centrul de Îngrijiri Paliative din Târgu-Neamț, situat pe strada Mărășești. Aici, primesc asistență medicală pacienți cu boli incurabile, aflați în stadii terminale. Centrul de îngrijiri paliative își propune creșterea calității vieții lor, prin tratamente de reducere a durerii și suport psihologic.

Prin intermediul consilierului personal, Vasile Dron, edilul a oferit un coș cu fructe pentru acești pacienți suferinzi. Însă ceea ce poate contează mai mult este gândul bun transmis, căci lupta împotriva suferinței se duce pe mai multe fronturi, iar rugăciunea poate veni în completarea actului medical, atunci când e vorba de o așa durere….

La Centrul de Îngrijiri Paliative din Târgu-Neamț sunt în prezent 43 de oameni aflați în suferință. Și mulți alți semeni de-ai noștri, cu dureri greu de imaginat, au nevoie, pe lângă serviciile medicale, de un gând bun din partea noastră, de o rugăciune pentru ca Dumnezeu să intervină cu milostivirea Sa.

Să ne rugăm pentru toți cei care trec prin clipe grele, prin lacrimi și suferință!, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu- Neamț.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Durerii este marcată anual, din 2014, și este menită să atragă atenția asupra importanței luptei cu suferința, pe toate fronturile. Demersul a fost inițiat de participanții la Congresul de Oncologie, desfășurat la Istanbul, și a președintelui Asociației Mondiale de Studiere a Durerii. 

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate