Ghidul micului infractor. Cum faci rost la Neamț de o copie legalizată după un act fals

În cadrul unor investigații jurnalistice am dat peste niște acte legate de un teren, acte care, deși erau false, aveau ștampila unei instituții din Neamț și scria pe ele ”conform cu originalul”.

Cercetând cum a fost posibilă șmecheria, am reușit într-un final să înțelegem. O persoană a falsificat actele, după care le-a depus în cadrul unui dosar oarecare la o instituție, în cazul de față la primărie. După un timp, a solicitat primăriei o copie după actul fals depus la respectivul dosar, iar primăria i-a oferit o copie conformă cu originalul de la dosar. Astfel, actul fals a primit statutul de copie conformă cu originalul și a fost adăugat la un alt dosar care a ajuns în instanța și cu care falsificatorul a și câștigat acel teren care nu-i aparținea.

Despre acest caz vom vorbi separat. Momentan atragem atenția instituțiilor din Neamț care eliberează copii după diverse acte depuse de cetățeni să găsească o metodă prin care să menționeze pe respectivele copii că nu își asumă autenticitatea lor pentru a bloca posibilitatea folosirii unor eventuale falsuri la producerea altor infracțiuni.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate