Ghindăoani, o localitate cu rețea de apă potabilă, dar fără apă potabilă, în România europeană a anului 2022 – investigație jurnalistică (VIDEO)

În anul 2009, primăria Ghindăoani din județul Neamț s-a decis să tragă apă potabilă pentru oameni, deoarece analizele luate de DSP din fântânile din comună nu arătau deloc bine, cum, de altfel, arată și acum, apa nefiind potabilă.

De atunci, lucrările la mica rețea care alimentează câteva sute de locuințe au tot continuat până în anul 2021, perioadă aberant de mare pentru o astfel de lucrare. Desigur că, în 2021, când lucrarea a fost gata și recepția făcută într-un mod foarte dubios, din ce spun sursele din comună, rețeaua nu livrează apă potabilă.

Lucrarea efectuată în 12 ani de zile a fost dată în folosință în 2021 de către firma Vlanda Company la care este acționar soția senatorului PNL, Țapu Eugen. Desigur că firma menționată nu este la prima lucrare pe bani publici la care sunt discuții. La această lucrare de la Ghindăoani, Curtea de Conturi a zis că s-au încasat bani nemeritați și acum primăria a dat în judecată firma Vlanda în dosarul 2998/103/2022 pentru recuperarea prejudiciului.

În paralel, firma Vlanda se mai judecă pentru sume mari de bani cu compania Apa Serv în dosarul 1928/103/2022 și în altele, cu primăria Tămășeni în dosarul 6664/291/2019 și ar mai fi multe de spus la acest capitol, inclusiv pe latura penală, dar vom discuta într-un material separat.

Momentan atragem atenția asupra pericolului în care se află populația comunei Ghindăoani, unde apa din fântâni nu prea este de băut iar instalația de apă potabilă a fost recepționată, dar nu poate livra apă potabilă. În acest timp, senatorul liberal, alături de colegii săi din toate celelalte partide, vorbește de nivel de trai european și de orice altceva în afară de faptul că avem o comunitate de oameni care consumă apă nepotabilă în anul 2022, un an în care nu mai poate zice nimeni că nu înțelege pericolul unei pandemii sau al unei epidemii, iar lipsa apei potabile este de departe un principal factor în răspândirea bolilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate