Greu de înțeles. Un șofer s-a trezit cu un dosar penal pentru că avea permisul de conducere valabil

Un șofer din Piatra-Neamț care a avut permisul de conducere suspendat pentru o depășire neregulamentară efectuată în județul Harghita și care a depășit perioada de suspendare a început din nou să conducă dar… surpriză: la un control efectuat în trafic, polițistul i-a spus că figurează în continuare cu permisul suspendat și trebuie să-i facă dosar penal.

Inutil a încercat șoferul să explice că poate e o eroare din sistem sau cineva a uitat să opereze datele în calculator, polițistul nu a făcut verificări suplimentare ci a întocmit respectivul dosar penal. A doua zi, omul a adus dovada din care a reieșit faptul că avea permisul valabil – cei de la Harghita nu operaseră în baza de date dar au remediat pe loc problema.

Teoretic problemele omului ar fi trebuit să se termine aici numai că degeaba l-au scos cei de la Harghita din baza de date cu permise suspendate că a fost introdus din nou de cei de la Neamț care i-au întocmit dosarul penal. Și uite așa pietreanul cu drept de conducere umblă acum cu taxiul pe la instituții să i se dea înapoi dreptul de conducere sau o adeverință să poată conduce până la soluționarea dosarului penal întocmit pentru o faptă pe care nu a comis-o.

Deci atenție soferi care ați avut permisul de conducere suspendat: la terminarea perioadei de suspendare trebuie să vă prezentați la poliție și să va asigurați că ați fost scoși din baza de date cu permise suspendate. Dacă mizați pe faptul că vă scoate cineva de la poliție din acea listă, riscați să rămâneți fără drept de conducere și să vă alegeți și cu un dosar penal pentru care va trebui să umblați pe drumuri și să dovediți că cerul este albastru și apa este udă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate