Groapa de pe Calea Romanului se va mări considerabil pentru a se remedia avaria care a surpat asfaltul. Noi date de la fața locului (VIDEO)

Cercetarea avariei care a condus la surparea asfaltului nou-nouț de pe Calea Romanului din Piatra-Neamț continuă și la această oră. Echipe ale Societății Publiserv, Danlin XXL și APA SERV sunt la fața locului și execută în continuare lucrări pentru remedierea situației.

Din ceea ce am reușit să aflăm de la fața locului, se pare că nu este vorba nici despre un cămin dezafectat, nici despre o țeavă de apă potabilă așa cum au fost date informații aseară și în această dimineață, ci despre o țeavă de canalizare depășită ca termen de viață. În aceste momente se încearcă să se afle unde este de fapt avaria, deoarece apa curge din toate părțile și e posibil să fie nevoie să se spargă asfaltul pe o suprafață mult mai mare pentru a remedia problema.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece toți cei implicați în proiect, municipalitatea, compania ApaServ, cei care au făcut proiectul au considerat că este o idee bună să se toarne asfalt peste conducte depășite ca termen de viață și fără o cercetare amănunțită a terenului pe care s-au construit aceste culoare de mobilitate din foarte mulți bani europeni. În plus, nici nu au fost prevăzute consolidări ale drumului, până la fundație, în multe locuri fiind doar frezat și reasfaltat.

Publicația noastră a făcut numeroase avertizări pe această temă, situația fiind similară și pe bulevardul Traian unde nu demult s-a surpat asfaltul din cauza unei avarii severe la rețeaua de canalizare depășită ca termen de viață unde țevile, practic, nici nu mai existau. Când semnalam și anticipam aceste lucruri, am fost făcuți în toate felurile, de la conspiraționiști până la dușmanii poporului care vor să blocheze proiectele deosebit de importante pentru oraș.

Deși s-au înlocuit țevile de apă potabilă, fiind un lucru foarte bun pentru oraș, pe culoarele de mobilitate s-a dat foarte puțină importanță, spre deloc rețelelor de canalizare care sunt foarte vechi și avariile vor continua să sape sub asfalt până când vor apărea astfel de surprize neplăcute și în alte puncte din oraș.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate