Grupul COMES revoluționează industria românească cu investiții strategice în echipamente tehnice de ultimă generație (FOTO/VIDEO)

  • Grupul COMES, vârf de lance în investițiile în domeniile strategice. Echipament de producție unicat, cu tehnologie de ultimă generație

Grupul COMES, specialist în echipamente tehnologice sub presiune, anunță finalizarea unei noi investiții strategice menite să redefinească peisajul producției industriale locale.

Fabrica operează acum un valț hidraulic performant, unic în țară, pentru îndoire de table la dimensiuni și grosimi foarte mari.

Această adiție tehnologică inedită, fără precedent pe piața internă, răspunde oricărei solicitări legate de formarea de plăci metalice groase cu geometrie variabilă.

Investiția COMES în tehnologie de vârf are ca scop susținerea producției și furnizării de petrol, gaze, energie electrică și termică în România.

“Reușim să ne accelerăm investițiile în domenii strategice.  Împingem limitele producției din industria grea și deschidem calea pentru un viitor securizat energetic.”, declară A. Mazarianu, Director General al COMES S.A.

Compania devine astfel unicul producător din România de utilaje sub presiune de gabarit, cu un ciclu complet, având ca obiectiv acoperirea atât a nevoilor interne în domeniul construcțiilor metalice grele, cât și a cererii externe din sector.

Investiția va avea un impact semnificativ asupra cifrei de afaceri, estimându-se o creștere de 20% pentru COMES S.A. în 2024, comparativ cu totalul de 25 de milioane de euro din acest an.

Noua resursă tehnică a companiei deschide drumul pentru extinderea afacerii într-o nouă nișă – grosimi și dimensiuni foarte mari – pe piața europeană și în țări cu prestigiu în producția de petrol și gaze din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Portofoliul COMES include în prezent un proiect amplu de antrepriză generală pentru construcția de trasee de conducte noi de abur la Petrotel Ploiești, precum și producția de echipamente grele sub presiune, exportate către Lituania, Egipt, Bulgaria, Germania, Austria, Franța și Italia. Printre proiectele aflate în monitorizare, se preconizează oportunități de furnizare a vaselor de stocare pentru deșeuri radioactive ale Unității 1 Cernavodă, precum și a vaselor de stocare pentru GPL și propan în Nigeria.

În contextul conflictelor din Ucraina și actualilor evenimente din Orientul Mijlociu, industria de energie – petrol și gaze – se confruntă cu provocări fără precedent, iar cererea pentru infrastructura de producție și stocare a țițeiului și gazelor este deosebit de mare în toate statele.

***

COMES a apărut în 1977 sub denumirea de Uzina Mecanica a Combinatului Chimic Savinesti, scopul său principal fiind furnizarea de echipamente și piese de schimb pentru uzină. În prezent, compania cu sediul în Săvinești, Neamț este recunoscută ca unul dintre cei mai mari producatori din România de echipamente de transfer de căldură, vase sub presiune și piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, de petrol și gaze, nucleară și energetică, cu peste 45 de ani de experiență în producție și livrări în peste 30 de țări.

La această oră COMES reprezintă un motorul al transformării industriale românești.

În inima evoluției economice a României, Grupul COMES se conturează ca un element cheie în dinamica sa industrială, devenind un promotor al inovării în industria tehnică sub presiune. Investițiile constante în tehnologie de vârf redefinesc normele producției industriale și pun România pe harta globală a excelenței tehnologice.

Prin concentrarea pe echipamente de transfer de căldură, vase sub presiune și piese de schimb pentru sectoarele cheie ale economiei, COMES devine un motor al dezvoltării economice durabile. Contribuția sa la sectorul energetic, inclusiv producția de petrol și gaze, nu doar susține nevoile interne, ci oferă plus valoare capacității României de a contribui la piața globală a energiei.

Așadar, COMES nu este doar un furnizor local, ci și un jucător global în industria echipamentelor tehnologice. Exporturile către diverse țări evidențiază calitatea și competitivitatea produselor românești la nivel internațional, consolidând prestigiul țării în sectorul industrial la nivel mondial.

O companie în expansiune, COMES nu doar că e un bun contribuitor la creșterea economică, ci și la crearea de oportunități de angajare. Dezvoltarea continuă a capacităților sale tehnologice și extinderea pe piețe externe deschid noi orizonturi pentru forța de muncă românească specializată.

Într-un climat economic complex, COMES nu doar se adaptează, ci și anticipează nevoile viitoare ale industriilor pe care le deservește. Aceasta nu doar asigură durabilitatea propriei creșteri, ci și contribuie la stabilitatea economică generală a României.

Așadar, COMES nu este doar un actor în economia românească; este un catalizator al progresului economic, un exemplu de excelență industrială și un promotor al competitivității pe scena globală și toate acestea se întâmplă în județul Neamț, un județ unde industria era istorie, dar acum, prin COMES, a devenit prezent.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate