„Hai să ne facem că facem!” la Primăria Piatra-Neamț! (Florentina Moise)

În încercarea de a mima (ca de obicei) transparența decizională și democrația, primarul municipiului Piatra Neamț, domnul Andrei Carabelea, a invitat părinții, elevii și directorii școlilor să ia parte la o dezbatere publică privind aprobarea bugetului local. Ce se va întâmpla, rămâne de văzut. Așa cum rămâne de văzut și dacă domnul primar va ține cont de nevoile reale ale elevilor și profesorilor.

„„Hai să ne facem că facem!” la Primăria Piatra-Neamț!

Primarul Andrei Carabelea a invitat la o dezbatere de 2 ore părinți, elevi și directori de școli, în încercarea de a crea impresia că bugetul Municipiului Piatra-Neamț se realizează democratic… Las la o parte faptul că pentru domnia sa nu există noțiunea de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, dar să faci o „dezbatere” doar pentru a puncta la capitolul imagine mi se pare jignitor pentru pietreni și pentru ideea de educație.

Domnule primar, avem nevoie de construcții și de extinderi de spații, nu de dat cu bidineaua în școli! Avem nevoie de noi clase, nu de schimbat un termopan cu altul, un parchet cu altul!

Probabil va flutura sub ochii părinților și elevilor niște sume fabuloase… Dar unde vor ajunge ele? Și ce facem cu ele?

Clasele sunt supra-aglomerate, sunt cazuri în care directorii sunt nevoiți să lucreze pe lângă lege, pentru că nu au soluții. Am discutat cu managerii să trimită propuneri de construcții și extinderi, așa cum va face, de altfel, și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Nu ne jucăm cu acest subiect!

Îi amintesc primarului că pune în pericol aprobarea planului de școlarizare la nivelul orașului Piatra-Neamț dacă nu va construi spații noi! Orice altă propunere este campanie electorală și praf în ochi!”, a transmis Florentina Moise, Inspector General în cadrul ISJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate