Haideți să vedem dacă noua conducere a spitalului din Piatra-Neamț este diferită de cea veche

În urma unui recent control efectuat de DSP la Spitalul din Piatra-Neamț, instituția a primit o amendă considerabilă de 60.000 lei. În căutarea transparenței și a adevărului, am solicitat în scris ca raportul de control să ne fie pus la dispoziție. Am dorit să înțelegem care au fost neregulile identificate și, mai ales, cine sunt persoanele responsabile de acestea. În cazul în care nu se dorește divulgarea numelor, am cerut măcar să fim informați cu privire la funcțiile pe care le ocupă cei găsiți vinovați de situația din spital.

Răspunsul primit de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a fost unul halucinant. Ne-au comunicat că nu pot oferi informațiile solicitate, deoarece acestea nu sunt publice. Este greu de înțeles cum nereguli care pun în pericol viața pacienților pot fi considerate informații nepublice. Mai mult, faptul că nu avem voie să știm cine sunt persoanele care au pus în pericol viața pacienților este inadmisibil.

Facem astfel un apel public către noua conducere a spitalului să revizuiască această decizie. De asemenea, solicităm Consiliului de Administrație al spitalului și conducerii CJ Neamț să ofere informațiile cerute. În absența unui răspuns pozitiv, ne rezervăm dreptul de a considera că, în realitate, nu s-a schimbat nimic fundamental la nivelul spitalului și că se continuă acoperirea neregulilor și, mai ales, a persoanelor vinovate.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate