„Haideți să vedem și lucrurile bune și frumoase care se fac!” (Florentina Moise, Inspector Școlar General)

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență  cu o valoare de 543 milioane euro. Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), care stă la baza implementării programului, este un instrument dezvoltat și pilotat de Ministerul Educației cu sprijinul Băncii Mondiale și cu finanțare prin Instrumentul de asistență tehnică DG REFORM al Comisiei Europene.

În cadrul PNRAS sunt eligibile toate unitățile de învățământ cu risc ridicat și mediu de abandon școlar. Indicatorii surprind aspecte educaționale esențiale și valorifică o bază de date de 4.627 de școli din învățământul secundar inferior care au statutul de persoană juridică în rețeaua școlară actuală.

Datorită unei echipe de oameni implicați, până acum, 21 de școli din județul Neamț au primit bani prin acest Program Național care are ca scop Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Dați-mi voie să vă spun că mii de elevi din județul Neamț beneficiază azi de condiții mai bune pentru studiu și activități extrașcolare grație programului de reducere a abandonului școlar pe care l-am implementat cu colegii mei. Nu de puține ori ne prindea ora 10 seara la birou pentru că mereu era ceva de făcut. Fiecare tablă inteligentă, fiecare minge de fotbal, carte, laptop sau curs de formare… toate au în spate ore și ore de muncă.

Mulți s-au săturat să audă de „proiecte”. Dar aceste proiecte, cum e PNRAS, se traduc în realitate, în viața de zi cu zi a elevilor noștri. Priviți fotografiile! Toate acele lucruri frumoase au apărut în urma proiectelor și a muncii unei echipe unite: Inspectoratul Școlar Neamț, managerii de școli, dascălii din județ. Vreau să le mulțumesc pentru efortul lor! Și îi asigur că vom continua tot așa! Pentru că am spus de când am venit la ISJ: ca să obținem rezultate, trebuie să oferim condiții.

Eu zic că se văd lucrurile pe care le-am făcut în 21 de școli. Mai avem. Mă ocup!”, a transmis Inspectorul Școlar General al județului Neamț, doamna Florentina Moise.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate