Harpa: ”Refuz să fiu părțaș la degradarea Spitalui Județean”/ Liderul PSD Neamț cere audit, schimbarea membrilor CA și responsabilitate

Daniel Harpa, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat (PSD) Neamț, a condus o întâlnire importantă cu consilierii județeni din coaliția majoritară, precum și cu cei trei vicepreședinți ai Consiliului Județean (CJ) Neamț: Adrian Păduraru, Dragoș Chitic și Ion Asaftei, acesta din urmă având și atribuțiile de președinte.

Discuțiile s-au axat pe situația critică a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț.

Într-o postare pe rețelele sociale, Daniel Harpa anunță nemțenii că „Am căzut de acord să solicităm prezența unei comisii de audit din partea Ministerului Sănătății.

Se va elabora, împreună cu managerul interimar, dna dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, un plan de redresare imediată a calității actului medical, dar și a condițiilor de cazare, masă și căldură.

Mi s-a adus la cunoștință faptul că bani au fost și înainte, dar nu s-ar fi cheltuit. În prezent, fondurile necesare pentru intervențiile urgente sunt alocate de Consiliul Județean Neamț și am încredere că managerul spitalului le va folosi cu chibzuință.”.

Și componența Consiliului de Administrație al SJU Neamț nu suferi modificări:

„Vom propune prin intermediul coaliției formarea unui nou Consiliu de Administrație la spital, din care să facă parte specialiști de prim rang din sănătate și din alte domenii conexe cu activitatea SJU, dar și cel puțin doi consilieri județeni, atât din coaliția majoritară, cât și din opoziție. Aceștia vor avea obligația să prezinte lunar în plen o situație actualizată a spitalului.”

Apel la schimbare și responsabilitate

Harpa surprinde din ce în ce mai des print-o altfel de atitudine și viziune, care parcă nu e din „filmul” politicii nemțene cu care ne-am obișnuit cu toții. L-am putea considera primul politican din Neamț care nu mai ascunde gunoiul altor sub preș, nu dă vina pe x sau y că au provocat dezastrul de la spitalul județean, ci se implică ACTIV și atrage majoritatea factorilor de decizie în această direcție: aceea de A FACE BINE, în beneficiul nemțenilor, lăsând la o parte mizele și tradiționalele lupte politice.

„E clar, nu se poate continua pe vechiul drum.

Eu unul, în calitate de președinte de organizație politică județeană, dar și de OM, 𝐫𝐞𝐟𝐮𝐳 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐮 𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚𝐬̦ 𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥.

Îmi doresc să pot privi deschis în ochii fiecărui nemțean cu care mă întâlnesc, știind că am făcut tot ce puteam. Așa să mă ajute Dumnezeu!”, a conchis Daniel Harpa, președintele PSD Neamț.

Postarea integrală, aici:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate