Iar nu vor să recunoască cei de la primărie că sunt incompetenți și au pierdut fondurile de 5 milioane de lei pentru iluminatul public

Fondurile disponibile pentru Programul de Iluminat Public, de la Ministerul Mediului, au fost puse la dispoziția primăriilor limitat ca sumă totală. Cine a depus repede cererile de finanțare când s-a deschis linia de depunere online a prins fonduri, cine a fost incompetent informatic, nu. Mai precis, în 7 minute de la deschidere erau deja epuizate fondurile.

Printre primăriile care nu au apucat să depună cererile, pentru că au angajați care utilizează calculatoarele după ureche, se numără, desigur, și primăria Piatra-Neamț. Deși e cunoscută problema timpului redus de depunere și faptul că trebuie optimizată informatic la maximum toată documentația aferentă depusă online ca să nu stai o veșnicie să o încarci, cei de la primăria smart Piatra-Neamț au ratat ocazia să ia 5 milioane de lei.

Problema nu e faptul că a ratat primăria Piatra-Neamț ceva ce alte zeci de primării au accesat. Problema e că cei de la primăria smart sunt așa de rupți de realitate încât cred că ei nu au nicio problemă și de fiecare dată problemele sunt la alții. Nu vor nici în ruptul capului să recunoască faptul că au nevoie de informaticieni și angajați competenți, nu doar prieteni băgați pe concursuri aranjate, cumnați și mătușe, amante și nepoți, membri de partid și alte pile ori relații.

Primăria Piatra-Neamț mustește de incompetenți care ocupă tot felul de funcții și nu orice fel de incompetenți, ci din aceia care nici măcar nu au caracter autodidact, să pună mâna să învețe ce au de făcut sau sa meargă la vreun curs de specializare. Un loc unde o mână de oameni muncesc pe brânci și restul sunt pile care calcă de trei ori în același loc pe salarii babane.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate