Iar vrea primarul să cumpere clădirea telegondolei ca să se acopere tot ce s-a sifonat de la Perla Invest

Printr-o postare hazlie, primarul Andrei Carabelea invită oamenii să discute, dar doar ce vrea el și ce-i place lui.

Telegondola este un bun al tuturor pietrenilor, așa că o întâlnire publică, în care cetățenii să-și exprime opinia cu privire la viitorul acestui obiectiv este importantă și necesară.
Îi invit pe toți pietrenii interesați, bicicliști, iubitori de munte, de plimbări în aer liber, ai sportului ecvestru, lideri politici, consilieri locali și presa la o discuție deschisă despre viitorul telegondolei, al Bazei Hipice și al turismului din Piatra-Neamț.
Haideți să ne întâlnim duminica aceasta, de la ora 16:00 și să vorbim cu cărțile pe masă despre ce se va întâmpla cu telegondola. Îmi doresc, în primul rând, să aud părerea dumneavoastră!
Locul de întâlnire: în fața Gării, chiar la stația de plecare a telegondolei. M-aș bucura să ne vedem cât mai mulți. Acum e ultima șansă să ne asigurăm că telegondola rămâne în funcțiune. Dacă nici pe 8 decembrie nu participăm la licitație, atunci pe lângă ratele la bancă, vom mai avea de plătit bani grei pentru paza și conservarea instalației.

Din start, primarul se contrazice spunând că Telegondola este un bun al tuturor pietrenilor. Păi dacă e a pietrenilor de ce trebuie să cumpere clădirea telegondolei? Telegondola se pare că a fost a pietrenilor, dar niște șmecheri au devalizat-o și au amanetat-o.

Desigur că vom face tot posibilul să participăm la această întâlnire și, pentru ca domnul primar să nu se prezinte nepregătit, ca de fiecare dată, îl anunțăm public ce am vrea să auzim de la el.

Am vrea să dea o minimă dovadă că nu este paznicul hoțiilor făcute de cei care au fost înaintea sa la primărie și să prezinte lista cu cei care au devalizat societatea Perla Invest și să înceapă cu cei de la PDL.

Am vrea să ne prezinte și lista cu persoane, firme sau ONG-uri care au beneficiat gratuit de spații și servicii de la Perla Invest și ar putea începe chiar cu el.

Poate reușește domnul primar ca și la temele ”care sunt ipotezele de lucru” și ”soluții” să nu mai vină la fel de nepregătit ca de fiecare dată și să ne spună că singura variantă e cumpărarea clădirii de la telegondolă. Aceasta e singura variantă a cuiva care vrea să ascundă hoțiile de la Perla Invest. O variantă normală la cap este contestarea procedurii de scoatere la licitație, deoarece prețurile propuse de lichidator nu mai sunt demult conforme cu prețurile pieței, iar în timpul câștigat până la o nouă expertizare a bunurilor ce ar putea fi licitate să solicite sprijinul DNA pentru inculparea vinovaților și recuperarea prejudiciilor făcute firmei Perla Invest. Asta e singura variantă normală la cap. Cine a furat să plătească și eventual să meargă și la pușcărie. Nu tot din banii pietrenilor să se plătească pagubele.

De asemenea, nu știm cu cine crede primarul că vorbește despre telegondolă ca simbol al orașului nostru. Poate ar trebui să recunoaștem că telegondola este de fapt un simbol al sifonării banilor publici, fiind construită la suprapreț, un simbol al îndatorării aproape de faliment a orașului și un simbol al corupției, fiind încălcate o mulțime de legi și norme, deoarece la momentul construirii cerul era portocaliu și corupția generalizată.

Vom merge să vedem dacă primarul Andrei Carabelea chiar are curajul să vorbească sau va mobiliza ca de obicei suporteri și membri PNL sau subordonați din primărie doar ca să producă material foto pentru o viitoare postare în care să povestească cum a vrut el să salveze telegondola, dar consilierii răi din opoziție s-au opus, de parcă cei din opoziție ar avea vreo vină sau ei ar fi sifonat banii de la Perla Invest.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate