Ieri șoimii PDL, azi doar câțiva lei

Din când în când e bine să umblăm puțin pe la ”cutia cu maimuțe” pentru a nu uita unii de unde au plecat și să nu uităm nici noi de unde au plecat unii.

În ordinea funcțiilor, domnul primar Andrei Carabelea, care se plânge încontinuu de moștenirea fostei administrații PDL și de datoriile lăsate de aceasta administrație și de cum se luptă să achite din datoriile lăsate de Gheorghe Ștefan, era de fapt unul dintre cei mai mari promotori ai PDL și, desigur, ai lui Gheorghe Ștefan.

Mai mult, tânărul Andrei Carabelea era sufletul echipei OTPDL Neamț (Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal) unde chiar muncea serios și nu părea interesat deloc de ce datorii și nenorociri se făceau pe la primăria Piatra-Neamț.

Alături de Andrei Carabelea, în poza cu „șoimii PDL” se poate vedea și actualul consilier local ALDE Ciprian Enache care nu a mâncat nici el usturoi și este intrigat de datoriile lăsate de fosta sa echipa de la PDL, de parcă și el ar fi fost plecat de pe planetă în acea perioadă sau probabil mesajele electorale pe grupurile PDL de atunci le dădea din exil.

Dar actualii lepădați de PDL nu erau singurei. Îl aveau alături și pe actualul luptător pentru dreptate, cinste și corectitudine, și actual viceprimar USR, Marius Irimia, care dădea la lopată și la propriu și la figurat pentru PDL, în timp ce soția sa lucra pentru un parlamentar PDL. Desigur că acum Marius Irimia este și el membru de onoare în corul bocitoarelor pe coliva financiară lăsată de PDL la primărie și e foarte supărat de ce au făcut PDL-iștii.

Și cum șade bine unei frumoase echipe care susținea toate nenorocirile pe care le făcea PDL la Piatra-Neamț, aveau și un ”boss” care se ocupa de imaginea lor și care nu era deranjat de cum se uita Irimia la zăpadă, la fel cum a fost deranjat de cum se uitau Andrușcă și Soroceanu la asfalt.

Desigur că și ”boss-ul” de la imagine, care e acum mare ”deontolog”, căutat de executori pentru datorii de miliarde provenite de la despăgubiri date de instanțele de judecată pentru o sumedenie de minciuni scrise, beneficiază și acum de o serie de coincidențe. Are nevasta angajată la Direcția de Asistență Socială de pe lângă primăria lui Carabelea, unde e angajată și doamna lui Marius Irimia, merge cu o mașină a firmei nevestei lui Enache și îi promovează pe Marius Irimia și, desigur, pe Andrei Carabelea. O echipă frumoasă. Oameni pe care nu ai cum să nu-i iubești. Orice ar fi, și la orice partid s-ar duce, ei rămân uniți pentru interesul cetățenilor, mai ales al celor care merg la ștrand. De puțin timp, o firma, Mass Grill MC, la care e asociată soția consilierului Ciprian Enache, se ocupă de o frumoasă terasă din ștrandul din Piatra-Neamț administrat cu multă măiestrie de viceprimarul Marius Irimia, terasă unde ”boss-ul” deapănă amintiri frumoase cu foștii colegi din PDL. Ce poate fi mai frumos decât să vezi laolaltă prieteni vechi din echipa care a pus Piatra-Neamț pe chituci?

Cam atât pentru azi de la ”cutia cu maimuțe”, dar mai avem și vom mai reaminti, căci nu poate fi nimic mai deranjant decât să vezi cum unii se dau fecioare când ei de fapt sunt din alte zodii.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate