Ieri, zi „plină” pentru polițiști pe drumuri nemțene

 Joi, 24 noiembrie a.c., în intervalele orare 09:00-13:00 și 18:00-22:00, sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț, alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

376 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 130 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 44 de abateri ale pietonilor, 23 abateri ale bicicliștilor, 10 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 4 depăşiri neregulamentare şi 165 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 56 de polițiști aflați în teren au reținut 43 de premise de conducere și au retras 24 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 8 infracțiuni, 3 privind consumul de alcool cu valori cuprinse între 0,45 și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat și 5 infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină în trei dintre cazuri, canabis și THC-5.

Din păcate, unele dintre aceste infracțiuni au fost constatate cumulat cu alte contravenții, fapt care sporește riscul rutier și expune ceilalți participanți la trafic la o posibilitate crescută de implicare într-un eveniment rutier.

sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate