(IMAGINI) Descinderi la firma DRUPO în această dimineață

În această dimineață au avut loc descinderi la prestigioasa societate Drupo care aparține Consiliului Județean Neamț.

Încă din luna februarie a acestui an ne-am manifestat suspiciunile cu privire la închirieri fictive de utilaje, lucrări efectuate doar pe hârtie și alte nereguli, iar în acest sens am depus, așa cum este procedura normală, o cerere în baza Legii 544, pentru a obține răspunsuri la întrebări legate de contracte, achiziții, prețuri etc. În mod evident, nici până la ora redactării acestui articol NU am primit niciun răspuns.

În cursul acestei după-amiezi, IPJ Neamț a transmis un comunicat cu privire la mai multe percheziții care vizează un dosar de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare:

La data de 2 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, la sediiile și punctele de lucru ale unei persoane juridice și la domiciliul a 2 persoane fizice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare.

Perchezițiile au vizat identificarea și ridicarea de mijloace de probă, precum și stabilirea stocurilor de agregate minerale existente la 2 puncte de lucru ale societății vizate.

Prejudiciul estimat în cauză este de 845.000 lei.

Polițiștii continua cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Pe aceeași temă:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate