Importanța dezbaterii: De vorbă cu Ioan Ploscaru de la „Sens Civic” pe tema culoarelor de mobilitate urbană (VIDEO)

Imaginea șantierelor din Piatra-Neamț seamănă mult cu starea de spirit a pietrenilor din ultimele luni. Această stare de spirit e exacerbată pe rețelele de socializare unde, parcă, s-au creat două tabere care se ceartă între ele și o a treia tabără care privește de pe margine. Unii sunt mulțumiți că se face, unii sunt nemulțumiți de cum se face, altora nu le pasă. În tot acest vacarm, însă, s-a pierdut esența unei dezbateri în care să existe respect reciproc și, mai ales, să existe argumente.

În cadrul unei emisiuni, l-am avut invitat pe ing. Ioan Ploscaru, cunoscut reprezentant al Asociației Sens Civic, de care se leagă și numele primarului Andrei Carabelea, pe vremea când făcea și domnia sa parte din mediul ONG.

Ioan Ploscaru se declară în favoarea implementării culoarelor de mobilitate, a dezvoltării unui sistem de transport în comun impecabil și, în mod special, e în favoarea oricăror metode care pot reduce poluarea, deoarece Asociația Sens Civic are multe proiecte de protecția mediului și cunoaște problematica. Chiar și așa, nu se prezintă ca un avocat al primarului și nici nu absolutizează proiectele care se implementează sub ochii noștri. Cu mult calm și mult bun simț, a reușit să ofere o serie de argumente logice în favoarea culoarelor de mobilitate urbană, dar în același timp nu ignoră deficiențele proiectelor. E loc de mai bine.

Pentru cei care sunt sătui de răzmerița de pe rețelele de socializare, vă invităm să urmăriți o dezbatere pro și contra culoarelor de mobilitate urbană, chiar dacă e ușor tardivă având în vedere faza în care se află acum proiectele, pentru a înțelege că dincolo de o administrație ce pare că se îndepărtează de cetățeni în loc să și-i apropie, șantiere, lipsa parcărilor, deranj, temeri, nemulțumiri și așteptări, la bază stau mentalitățile care vor fi, de fapt, principala provocare a acestor lucrări.

Concluzia amară e că ar fi fost bine dacă ne întreba cineva și pe noi, pe toți, ce vrem să se întâmple cu orașul nostru înainte să se întâmple. Și că ar fi bine să se renunțe la stâlpișorii dintre benzi.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate