Împreună am reușit să îi salvăm viața lui Carmen. Datoriile către spitalul din Turcia s-au achitat, iar vineri vine acasă!

Carmen Stoica, alături de doctorul care a operat-o și i-a salvat viața

Povestea lui Carmen Stoica este cu adevărat impresionantă. Originară din Piatra-Neamț, ani de zile a muncit în Marea Britanie pentru a-și putea ajuta familia. La sfârșitul lunii iunie, am făcut un apel umanitar pentru strângerea unei sume foarte mari pentru un tratament chirurgical în Turcia, deoarece viața lui Carmen atârna de un fir de ață.

Viața ei nu a putut fi salvată nici în Marea Britanie, nici în România. Doar medicii din Turcia i-au dat o șansă și, pe 4 iulie, a fost operată de cancer cu metastaze în regim de urgență… pe datorie. Viața i-a fost salvată cu succes, dar datoriile rămase, asumate de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, au împiedicat-o să poată părăsi teritoriul Turciei.

După numeroase apeluri publice, cazul intens mediatizat al lui Carmen a ajuns la inimile oamenilor buni, așa că astăzi vă putem spune că totul e bine când se termină cu bine. Datoriile au putut fi achitate, cu mari eforturi din partea familiei, Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, dar și cu un impresionant val de sprijin din partea celor care au donat din puținul lor pentru a salva viața unui om pe care poate nici măcar nu îl cunosc. Acest val de compasiune și de ajutor necondiționat din partea semenilor a fost cu adevărat impresionant și nu face decât să arate că iubirea este singura noastră salvare.

Carmen urmează să vină acasă cât de curând, cu un tratament pe care va trebui să îl urmeze în continuare pentru a reduce riscul de recidivă a țesutului canceros. E un drum lung înainte, spre vindecare completă, dar Carmen a primit o prețioasă șansă la viață.

Carmen Stoica, în spitalul Memorial din Turcia

Au fost trei săptămâni de ,,foc” pentru noi, voluntarii îngerilor, și voi, cei cărora vă pasă. Trei săptămâni în care au fost multe ore de nesomn, neliniști, dureri, dezamăgiri și speranțe. A fost cât pe ce să-mi pierd viața, încă o dată am realizat cât de ,,mici” suntem în fața morții. Bine că totul s-a terminat cu bine și încă o dată, uniți, am reușit să mutăm munții, să redăm speranțe, să spunem: „Trăiască viața!”.

Dumnezeu nici acum nu mi-a dat drumul de mână, m-a purtat din ușă-n ușă și împreună cu voi, oameni minunați, am reușit să-i redăm speranța unei noi vieți lui Carmen Stoica.

Vineri, 22 iulie, vine acasă. Datoria în spital s-a achitat azi (20 iulie), ultima tranșă de 3150 euro fiind achitată dintr-un împrumut făcut de familia sa.

Încă mai are nevoie de sprijin. Am reușit să achităm 26.000 euro, toate costurile acestea implicând operația, investigații, spitalizare, tratamente.

Acum va urma trei luni de chimio în țară cu tratamentul cumpărat din Turcia, ce am reușit să-l achiziționăm cu 1.650 euro.

Mulțumesc infinit tuturor pentru susținere, pentru că mi-ați fost alături în această lupta contra cronometru pentru a salva o viață.”, ne-a declarat, cu emoție, Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Pentru a sprijini în continuare cazul cu donații, cu mențiunea „operație Stoica Carmen”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate