În 2022, la spitalul din Piatra-Neamț pacienții încă sunt transportați prin ploaie

Spitalul din Piatra-Neamț are mai multe secții externe, clădiri separate de corpul principal al spitalului, cum ar fi pediatria, oncologia, infecțioasele, psihiatria sau, mai nou, secția ATI.

Pacienții din secțiile menționate, care au nevoie de analize sau tratamente în spitalul mare, sunt nevoiți sa meargă sau să fie transportați cu tărgi ori scaune cu rotile prin curtea spitalului. Acest transport se face pe sub cerul liber, indiferent de condițiile atmosferice de afară. Este inuman și de neînțeles cum se poate întâmpla așa ceva în 2022.

Cum să duci prin curtea spitalului cu targa prin ploaie cu umbrela sau folie de sac pe el un copil de la pediatrie sau un bolnav de cancer de la oncologie?

Această problemă nu este una nouă, ci una tolerată de toate conducerile spitalului din ultimii 30 de ani.
Rezolvarea nu ar necesita inginerii spațiale sau cheltuieli astronomice. De exemplu, la spitalul Sf. Spiridon din Iași s-au făcut pasarele sau un fel de tuneluri acoperite cu plastic ieftin care să faciliteze transportul bolnavilor de la o clădire la alta fără a-i expune la intemperii.

Și nu vorbim doar de pacienți. În aceleași condiții se transporta între clădirile din curtea spitalului și mâncarea sau materialele medicale.

Poate CA-ul spitalului sau consiliul director va lua în calcul și o astfel de investiție care nu e doar necesară, ci și de bun simt. E vorba, în final, despre respectul față de pacienți.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate