În 7 zile, peste 750 de contravenții depistate de polițiști, pe drumurile din NEAMȚ

În perioada 30 ianuarie – 5 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor și combaterea încălcării normelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pe drumurile din județul Neamț, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

344 de polițiști rutieri și de ordine publică au acționat în această perioadă, cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în cele 7 zile de acțiune, au fost constatate 765 de contravenții, 262 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 155 de contravenții pentru abateri ale pietonilor și bicicliștilor,  7 pentru conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice și 341 contravenții pentru alte abateri de la  prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute 59 de permise de conducere, 25 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 permise pentru neacordarea de prioritate vehiculelor și pietonilor, 11 permise pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice iar alte 4 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea unor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 4 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate