În atenția celor cu actele de identitate expirate: S.P.C.L.E.P. Piatra-Neamț arondează și cetățenii din 14 comune

Începând de astăzi, 7 iunie 2022, actele de identitate care potrivit legii au expirat pe timpul stărilor de urgență și de alertă, dar au rămas valabile pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă, își pierd valabilitatea.

În acest context, invităm cetățenii cu acte expirate care au domiciliul pe raza de competență a S.P.C.L.E.P. Piatra-Neamț să solicite eliberarea unor noi acte de identitate la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Piatra-Neamț, din incinta Mall Forum Center, nivel 2, str. Cuejdi, nr. 1B, Piatra-Neamț, jud. Neamț.

Precizăm că S.P.C.L.E.P. Piatra-Neamț arondează cetățenii cu domiciliul pe raza municipiului Piatra-Neamţ şi 14 comune arondate, respectiv Alexandru cel Bun, Bârgăuani, Bodeşti, Dobreni, Dochia, Dragomireşti, Dumbrava-Roşie, Gârcina, Girov, Mărgineni, Negreşti, Pângăraţi, Ştefan cel Mare şi Tarcău.

Pentru evitarea prezentării în același timp a unui număr mare de persoane la sediul serviciului vă comunicăm următoarea modalitate de organizare a activității:

ghișeul de primiri documente nr. 1 – planificare cu bonuri de ordine care se iau în ziua depunerii cererii de la aparatul instalat în zona de așteptare. Program de lucru: de luni până joi 08.30 – 11.30 și 12.30 – 15.30, iar vineri de la 08.30 la 11.30;

ghișeul de primiri documente nr. 2 – planificare online, pe site-ul Primăriei municipiului Piatra-Neamț, secțiunea Servicii online, subsecțiunea Programare online carte de identitate, după următorul program: luni, marți și joi 08.30 – 11.30 și 12.00 – 15.30, miercuri 08.30 – 11.30 și 12.00 – 18.00. La același ghișeu, pe baza planificărilor telefonice la nr. de telefon 0233/210.411, în zilele de vineri, în intervalul 08.30 – 10.30 se primesc cererile de eliberare a actelor de identitate ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România pentru persoanele care nu au avut niciodată domiciliul în România.

ghișeul nr. 3 de eliberări acte după următorul program: luni, marți și joi de la 08.30 – 16.30, miercuri 08.30 – 18.30, iar vineri 08.30 – 11.30 și 14.00 – 16.30.

Potrivit art. 15 alin. 5) din O.U.G. 97/2005, republicată, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, cu modificările și completările ulterioare, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor. În situații deosebite, termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului.

La data prezentei, la nivelul S.P.C.L.E.P. Piatra-Neamț termenul efectiv de soluționare a cererilor de eliberare a actului de identitate este de 10 zile lucrătoare iar pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței este de 3 zile.

Pentru dosarele care nu necesită verificări suplimentare, în situații de excepție cum ar fi: necesitatea deplasării urgente în alt stat membru UE pentru studii, tratamente medicale, raporturi juridice de muncă, examene etc., în scopul eliberării actului de identitate într-un termen mai scurt decât cel stabilit la nivelul serviciului, se poate formula o cerere adresată șefului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor.

În funcție de situația de la ghișee, cererile pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței și cererile de eliberare a actului de identitate pe bază de procură specială vor putea fi depuse și la ghișeul 3, în baza bonurilor de ordine.

Pentru orice alte informații, vă rugăm să consultați site-ul Primăriei municipiului Piatra-Neamț la adresa www.primariapn.ro, secțiunea Informații publiceDocumente utile  → Serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau să contactați S.P.C.L.E.P Piatra-Neamț la numărul 0233/210.411.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate