În atenția instituțiilor publice care nu mai pot aloca bani pentru publicitate până la sfârșitul anului

În urma unei decizii luate de Guvern, începând de azi și până la sfârșitul anului 2023, instituțiile, primăriile, consiliile județene și firmele subordonate acestora nu mai au permisiunea de a aloca fonduri pentru publicitate. Aceasta înseamnă că se pune capăt cheltuielilor pentru felicitări de sărbători, anunțuri diverse și articole de promovare.

Din punctul nostru de vedere, această măsură ne afectează și pe noi în ceea ce privește încasările, însă nu într-o măsură atât de gravă precum afectează alte entități care își bazează existența doar pe finanțările primăriilor și ale firmelor subordonate acestora.

Pe durata menținerii acestei interdicții de cheltuire a banilor publici pentru presă, oferim gratuitate la publicarea de anunțuri și articole tuturor instituțiilor, primăriilor și firmelor subordonate care nu au contracte de publicitate în derulare, au avut cel puțin o relație comercială cu unul dintre ziarele noastre în anul 2023 sau nu au cheltuit bani la nicio altă entitate media în cursul anului 2023. Cei care au avut relații comerciale cu alte publicații sunt invitați, respectuos, să continue colaborarea cu aceleași surse media.

Sperăm ca această măsură să fie extinsă și după data de 01.01.2024, astfel încât presa locală să nu mai depindă în special de fondurile publice, ci să intre pe piața reală și să își câștige existența pe baza ratingului, popularității și a altor valori specifice economiei de piață.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate