În atenția iubitorilor de munte: vreme extrem de rece în Masivul Ceahlău, vizibilitate redusă și risc de hipotermie

În Masivul Ceahlău, una dintre cele mai frumoase destinații montane din România, vremea rece a surprins turiștii astăzi, aducând temperaturi neobișnuit de scăzute. La vârful Toaca, termometrele au înregistrat doar 4 grade Celsius, iar în stațiunea Durău s-au înregistrat numai 9 grade Celsius. Această răcire accentuată a vremii poate crea probleme de orientare în zona platoului, din cauza vizibilității extrem de reduse, care se situează sub 70 de metri.

Autoritățile locale avertizează turiștii cu privire la aceste condiții meteorologice extreme și îi sfătuiesc să se echipeze corespunzător pentru a evita disconfortul termic sau, mai grav, hipotermia. Îmbrăcămintea adecvată, care să ofere protecție împotriva frigului și umezelii, precum și accesorii precum pelerine și căciuli termoizolante, sunt recomandate în această perioadă.

Cu toate acestea, există și o veste bună pentru iubitorii de căldură, deoarece se așteaptă ca temperaturile să crească cu câteva grade spre sfârșitul săptămânii. Chiar și în urma acestei creșteri, este important ca turiștii să fie pregătiți în continuare pentru condiții mai reci decât în mod obișnuit în această perioadă a anului.

Recomandăm tuturor celor care intenționează să exploreze Masivul Ceahlău să țină cont de aceste aspecte și să se informeze în prealabil despre prognoza meteo și starea traseelor. Siguranța personală trebuie să fie mereu pe primul loc, iar o pregătire adecvată poate face diferența între o experiență plăcută și riscuri inutile în mijlocul naturii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate