În atenția șoferilor! O nouă lege a fost promulgată

Ieri, a fost promulgată o nouă lege care aduce pedepse mai aspre pentru conducătorii auto care se află sub influența alcoolului sau a drogurilor și sunt implicați în accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane. Această inițiativă legislativă vine în sprijinul siguranței rutiere și aduce consecințe mai severe pentru cei care încalcă legea și pun în pericol viețile celorlalți participanți la trafic.

Modificările legislative au fost promovate în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii nemțeni, care au informat conducătorii auto cu privire la importanța respectării legii și riscurile grave asociate consumului de alcool sau droguri în timpul șofatului. Astfel, fiecare șofer este responsabilizat și conștient cu privire la necesitatea de a conduce prudent și de a evita consumul de substanțe care pot afecta abilitățile și capacitatea de a conduce în siguranță.

Este esențial ca toți participanții la trafic să fie conștienți de importanța respectării regulilor și a normelor de circulație, astfel încât să putem asigura drumuri sigure pentru toți cetățenii. Promovarea unei culturi a siguranței rutiere și creșterea gradului de responsabilitate în rândul șoferilor sunt aspecte cheie în reducerea accidentelor și a pierderilor umane cauzate de astfel de evenimente tragice.

Conducătorii auto sunt încurajați să conducă prudent, să fie responsabili și să evite consumul de substanțe care pot afecta capacitatea de a conduce în siguranță. Siguranța rutieră trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, iar respectarea legii este esențială în acest sens.

„Ieri a fost promulgată legea prin care conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea.‼

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști, conducătorii auto au fost informați cu privire la modificările legislative.

Conduceți prudent!
Drumuri sigure!

Conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.””, a transmis Insp. Ciofu Ramona, IPJ Neamț.

Încheiem cu un îndemn important: Conduceți prudent și asigurați-vă că respectați regulile de circulație! Drumuri sigure pentru toți participanții la trafic!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate