În atenția șoferilor: O prevedere referitoare la rovinietă a intrat astăzi în vigoare

ORDINUL nr. 365 din 6 aprilie 2022 emis de Ministerul Transporturilor, publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 362 din 12 aprilie 2022 a intrat astăzi, 27 aprilie, în vigoare.

Noutatea acestui ordin este acea că în cazul rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare.

Șoferul trebuie să prezinte acordul sau refuzul de a fi notificat, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate. Scopul acestui ordin este acela de a permite șoferilor să își actualizeze la timp rovinieta, pentru a evita să fie amendați dacă circulă fără taxele de drum plătite.

Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate