În atenția turiștilor: vreme extrem de rece în Masivul Ceahlău și vizibilitate redusă

Astăzi, în Masivul Ceahlău, una dintre cele mai spectaculoase destinații montane din România, turiștii au fost surprinși de o vreme rece și neobișnuită. La vârful Toaca, termometrele au înregistrat doar 4 grade Celsius, în timp ce în stațiunea Durău s-au înregistrat doar 9 grade Celsius. Această răcire accentuată a vremii poate cauza dificultăți de orientare în zona platoului, datorită vizibilității foarte reduse, care nu depășește 70 de metri.

Autoritățile locale avertizează turiștii cu privire la aceste condiții meteorologice extreme și îi sfătuiesc să se echipze adecvat pentru a evita disconfortul termic sau, mai grav, hipotermia. Îmbrăcămintea corespunzătoare, care să ofere protecție împotriva frigului și umezelii, precum și accesorii cum ar fi pelerinele și căciulile termoizolante, sunt recomandate în această perioadă.

Cu toate acestea, există și vești bune pentru cei care preferă căldura, deoarece se prognozează o ușoară creștere a temperaturilor spre sfârșitul săptămânii. Cu toate acestea, chiar și după această creștere, este important ca turiștii să fie în continuare pregătiți pentru condiții mai reci decât în mod obișnuit în această perioadă a anului.

Recomandăm tuturor celor care doresc să exploreze Masivul Ceahlău să țină cont de aceste informații și să se informeze în prealabil cu privire la prognoza meteo și starea traseelor. Siguranța personală trebuie să fie întotdeauna prioritatea principală, iar o pregătire adecvată poate face diferența între o experiență plăcută și riscuri inutile în mijlocul naturii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate