În curând, „Zilele Cetății Neamț“, o călătorie în timp, într-un decor medieval

  • Consiliul Județean Neamț, împreună cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, promovează prin acest proiect patrimoniul istoric și cultural al regiunii

În perioada 30 iunie – 2 iulie 2023, orașul Târgu-Neamț se transformă într-un adevărat tărâm medieval, găzduind cea de-a 22-a ediție a evenimentului „Zilele Cetății Neamț“. Consiliul Județean Neamț împreună cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, având ca parteneri Complexul Muzeal Național Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“, promovează imaginea județului și a Regiunii Nord-Est din punct de vedere turistic și cultural.

„Turiștii sunt considerați parte din motorul dezvoltării economice a județului Neamț, iar fiecare eveniment de o asemenea anvergură reprezintă o oportunitate excelentă de a invita oamenii să descopere bogatul patrimoniu istoric și cultural din zona Cetății Neamț.

«Zilele Cetății Neamț» promit să fie pline de spectacole cu atmosferă medievală, tabere ale ordinelor cavalerești, butaforii, recitaluri, ateliere, vernisaje și ceremonii religioase. Pregătirile sunt în toi“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Organizatorii vor dezvălui în curând detalii despre programul evenimentelor, locația și surprizele pregătite pentru participanți. Ca la fiecare ediție, „Zilele Cetății Neamț“ nu vor dezamăgi și vor reprezenta un punct de atracție important atât pentru locuitorii nemțeni, cât și pentru turiști, în perioada menționată.

„Această manifestare de interes județean aduce în prim-plan istoria și cultura regiunii, reamintind tuturor că Neamțul este o destinație turistică fascinantă și plină de comori ascunse. Vizitatorii vor avea ocazia de a se întoarce în timp și de a experimenta atmosfera vibrantă a unei cetăți medievale, admirând arhitectura impresionantă și participând la diverse activități culturale“, a precizat Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Organizatorii evenimentului depun eforturi considerabile pentru a crea o experiență autentică și memorabilă pentru toți participanții. Cu o bogată ofertă de divertisment, gastronomie specifică și atmosferă de poveste, „Zilele Cetății Neamț“ sunt pregătite să încânte și să inspire vizitatorii de toate vârstele.

Prin această manifestare culturală și turistică, se dorește nu numai să se atragă turiști și să se promoveze regiunea, ci și să se consolideze mândria și identitatea localnicilor față de patrimoniul lor. Astfel, „Zilele Cetății Neamț“ devin un moment de întrunire pentru comunitate, unde se celebrează tradițiile și se păstrează legăturile cu trecutul glorios al zonei.

Tuturor celor care sunt  în căutarea unei experiențe captivante și doresc să descopere frumusețea și istoria județului Neamț, le recomand să nu rateze «Zilele Cetății Neamț» din perioada 30 iunie – 2 iulie. Vor călători în timp și se vor bucura de o atmosferă de basm, în inima orașului Târgu-Neamț“, a mai spus președintele Ion Asaftei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate