În Neamț biletul de tren se ia de regulă de la „naș”… nu din gară

Recent, am prezentat un filmuleț cu un „naș de tren” de pe ruta Bicaz – Piatra-Neamț care lua banii călătorilor dar nu dădea bilet. În mod logic, au apărut comentarii de la cei care nu folosesc transportul CFR în sensul în care ar trebui ca oamenii să își cumpere bilet, nu să meargă cu nașul.

Pentru a lămuri din prima situația prezentată în clip, gara din Bicaz era închisă sau, mai bine zis, nu părea să fi fost deschisă în ultimii ani prin urmare nu se poate lua niciun fel de bilet. Călătorii se urcă în tren și negociză cu nașul. Din păcate, așa e cam în tot județul. Dar, ca să vorbim doar despre această rută care a apărut în clip, fiind vorba de un tren personal care oprește în fiecare haltă de la Bicaz la Piatra și de la Piatra la Bacău, cu excepția gării Piatra-Neamț, din toate cele peste 10 stații de unde urcă restul călătorilor nu există nimeni care să le poată vinde bilete. Călătorii se urcă în tren și, teoretic, cumpără bilete de la naș sau dau acestuia 50-60% din prețul biletului și merg, tradițional „cu nașul”.

La câteva zile după prezentarea acestui caz, un parlamentar din Neamț a fost pus în aceeași situație dar pe o altă rută feroviară și a prezentat și el public situația dar din păcate se pare ca CFR nu are soluții deși ele ar fi destul de simple.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate