În Piatra-Neamț, o întreagă bandă va fi dedicată doar transportului în comun. Totuși, sunt șanse să putem circula și cu mașinile personale pe ea (VIDEO)

După cum s-a tot discutat, proiectul de mobilitate urbană din Piatra-Neamț prevede o bandă dedicată exclusiv transportului în comun, lucru care ar muta restul traficului pe o singură bandă, acolo unde înainte erau două.

Deși nu o spune cu toată gura, nici primarul Andrei Carabelea nu pare a fi foarte încântat de această soluție găsită de cei care au gândit aceste proiecte în mandatul anterior, motiv pentru care ne-a declarat că e în discuții cu cei care se ocupă de implementare pentru a se face o tranziție rezonabilă. Ca să nu înnebunim.

Așadar, în momentul în care culoarele de mobilitate vor fi funcționale, se pare că  nu vom fi obligați de la bun început să ne înghesuim cu toții pe o singură bandă, însă, inevitabil, mulți dintre noi va trebui să renunțăm la mașini căci… uneori „educația se face și cu forța” dacă nu vrem să înțelegem spre ce se îndreaptă toate aceste proiecte: mers pe jos, mers cu transportul în comun, mers cu bicicleta, parcări care dispar.

Una dintre soluțiile menționate de Andrei Carabelea cu care ar vrea să convingă organismul intermediar al proiectului să lase totuși oamenii pe două benzi este de a propune ca pe banda dedicată transportului în comun să circule și autovehiculele în care se află mai mult de 3 persoane, iar doar cei care sunt singuri în mașină să circule pe banda de trafic general. Bine că nu e cu numere cu soț și fără soț…

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate