În secolul 21, unii se comportă ca în Evul Mediu. Cum va scăpa un nemțean de arest preventiv din cauza legii strâmbe a protecției animalelor

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului – România (FPAM) a publicat pe 16 aprilie 2022 pe pagina de Facebook o filmare imposibil de privit mai mult de câteva secunde. Un animal este ucis într-un mod barbar, lovit cu toporul în cap, înjunghiat în gât, torturat minute bune în timp ce toată acțiunea a fost filmată și a avut loc inclusiv în prezența unor minori. Întrucât filmarea este deosebit de traumatizantă pentru privitori, nu o putem publica, dar, cu avertisment că e vorba de o filmare înfiorătoare și cu un puternic impact emoțional, o puteți vedea, pe propria răspundere, aici – click.

„Așa se pregătesc unii pentru Duminica Floriilor. Ăștia ar trebui trimiși pe front în linia I. La cât se „pregătesc” azi pe animale, mâine urmează omul. L. C. C. din Roman, județul Neamț – „asomare” conform recomandare ANSVSA”, scriu reprezentanții FPAM. Ghidul ANSVSA poate fi citit aici – click.

Reamintim tuturor cetățenilor că suntem în secolul 21 și există niște legi în vigoare. Cine dorește să rămână în Evul Mediu nu este scutit de un dosar penal.

Polițiștii din Neamț au luat măsuri imediat, s-au autosesizat, au identificat individul și l-au reținut pentru 24 de ore.

Deși pedepsele mărite cu până la 7 ani de închisoare pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept și pentru actele de tortură au trecut de Parlament, legea e în continuare rămasă în aer, deoarece va trebui promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial pentru a fi în vigoare și a produce efecte.

Faptul că în prezent pedeapsa maximă este de la 3 luni la 1 an, acești indivizi fără suflet care comit atrocități împotriva animalelor scapă fără mari bătăi de cap, deoarece nu este o pedeapsă suficient de mare pentru ca procurorii să poată cere alte măsuri preventive. Cu alte cuvinte, acest individ de mâine va fi liber.

Unii vor spune că e „doar” un porc. Azi un porc, mâine…?

În urma apariției în spațiul public, la data de 16 aprilie a.c., a unor imagini cu o posibilă infracțiune, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este abilitat să comunice următoarele:

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

La data de 20 aprilie a.c., persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat, de 40 de ani, din Roman, a fost reținută de polițiști.

au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate