În sfârșit cineva pune corect problema în CL Roman. Consilierii PSD cer infrastructură corespunzătoare

 
 

În cadrul ședinței de Consiliu Local de la Primăria Roman, desfășurată la data de 31 august, s-a pus în discuție un proiect de mare importanță pentru dezvoltarea orașului. Proiectul nr. 6, care viza aprobarea Planului Urbanistic Zonal și ridicarea restricțiilor privind construirea locuințelor individuale și colective mici, cu un regim de înălțime P+2 (duplex), a atras atenția unui consilier local din partea grupului PSD.

În intervenția sa, consilierul George-Alexandru Bălan a subliniat angajamentul grupului PSD față de dezvoltarea orașului și susținerea pentru investițiile în locuințe și locuințe colective. Cu toate acestea, a adus în discuție o chestiune extrem de importantă, și anume necesitatea unei planificări atente a dezvoltării urbane. El a subliniat că, înainte de a aproba proiectul, este esențial să se efectueze o analiză detaliată a impactului acestor noi construcții asupra infrastructurii existente.

„După cum toată lumea știe, grupul PSD întotdeauna a fost de acord cu dezvoltarea orașului și suntem încântați că încă sunt oameni care investesc în locuințe și în locuințe colective.

O să votăm și de această dată, o singură discuție am putea să facem pe marginea acestui subiect, deoarece CL, împreună cu domnul arhitect-șef și cu alte structuri abilitate din Primărie, noi aprobăm aceste locuințe colective, dar cred că ar trebui să vedem și pe zonele pe care construim – infrastructura pe care o avem, pe viitor, să o updatăm la numărul de oameni care vor fi acolo.

Mă refer aici la infrastructură de tot felul, mă refer la străzi, la alimentarea cu energie electrică, la recalibrarea rețelelor existente de apă și canal, parcările probabil intră în plus și este obligativitate, dar efectiv ca străzi, intersecții și așa mai departe.

Suntem foarte bucuroși că se construiesc locuințe noi, ele vor veni la bugetul local la impozitare, în bugetul local vor intra bani suplimentari, dar trebuie să și recalibrăm toate rețelele existente astfel încât să facă față, să nu se trezească oamenii aceia că după ce se mută acolo „poc” – a crăpat rețeaua, drumul e prea îngust, nu încăpem toți și așa mai departe.

Este o proiecție de dezvoltare durabilă a municipiului Roman, pentru viitor. Vă mulțumesc!”,

a transmis consilierul PSD.

Abordarea grupului de consilieri locali PSD de la Roman este una responsabilă și proactivă în ceea ce privește dezvoltarea urbană, evidențiind necesitatea unei planificări atente pentru a asigura un viitor prosper și confortabil pentru locuitorii orașului Roman.

Din păcate, cel mai probabil, ca de obicei, liberalii care conduc municipiul Roman nu vor lua în considerare ce spun cei de la PSD, dar cum va începe campania vor da vina tot pe cei de la PSD, că așa e la Roman, romașcanii nu trebuie să vadă nerealizările PNL. Pentru tot ce nu face PNL trebuie să fie vinovat PSD, dar asta până într-o zi când populația din Roman se va sătura de aceleași povești cu vinovați, dar fără soluții.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate