În sfârșit politicul de la Neamț deschide ușa real pentru tineri. O tabără de ledearship gratuită

După multe proiecte și activități făcute mai mult pentru poze de către partidele din Neamț, a apărut și prima activitate cu potențial politic clar. Organizarea unei tabere. Toate partidele mari din țările normale la cap organizează astfel de tabere prin care ajută tinerii să se dezvolte intelectual, să își descopere aptitudini dar și să socializeze și să se distreze.
Până acum, în România, doar cei de la UDMR făceau astfel de tabere cu un succes incontestabil și cu mari beneficii pentru tineri. Acum, pentru prima oară la Neamț, Oana Bulai, deputat PSD, deschide ușa tinerilor cu o tabără care, dacă va reuși să aibă un caracter de permanență și să se desfășoare anual, va avea un mare potențial de creștere.

Oana Bulai e un nume cunoscut în județul Neamț, prin prisma funcțiilor pe care le-a ocupat în administrația locală, începând de la consilier local al municipiului Roman, consilier județean și până la administrator public al județului Neamț, a doua funcție ca importanță la nivel decizional. Ea a fost și Consilier de Stat cu rang de ministru al premierului României. Licențiată în Administrație Publică și cu un master în „Psihologie politică și leadership în administrație”, Oana Bulai este și formator acreditat și a ținut cursuri de dezvoltare personală, postură din care a scris și cartea „Tu”, în care poți afla pas cu pas cum să îți depășești limitele și să ai succes.

Cu un CV bogat din care noi am enumerat doar o parte din pozițiile publice, fără să mai amintim de diplomele și calificările pe care le are, Oana Bulai, devenită deputat PSD de Neamț, este inițiatoarea unui proiect deosebit pentru comunitate: „Viitorul ești tu!”.

Proiectul VIITORUL EȘTI TU demarat de Oana Bulai reprezintă un program educațional de leadership gândit pentru tineri.

Proiectul pilot al programului a debutat la Roman, județul Neamț, în anul 2020, la el participând sute de tineri de peste 14 ani. Managerul proiectului, Oana Bulai, și-a propus să construiască o echipă de campioni, capabili să strălucească, o echipă de prieteni care vor fi viitorii lideri ai acestei țări.

Oana Bulai își continuă proiectul și anul acesta, ridicând ștacheta. Workshop-urile vor deveni o tabără de dezvoltare personală pentru 100 de tineri din Roman cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care vor beneficia de acest program gratuit. Tabăra va avea loc în perioada 20-25 iunie 2022 la Hotel Doina din stațiunea Neptun.

Formularul de înscriere este disponibil aici – click.

Tinerii participanți vor învăța cum să fie lideri, cum să aibă succes folosindu-și atuurile, cum să își descopere aptitudinile, cum să scoată la lumină super eroul care stă ascuns în fiecare. Motivați de reacțiile pozitive care au urmat workshop-urilor din 2020, organizatorii acestui program vor să continue demersurile de a pune bazele unui grup de tineri dornici să se implice și să contribuie la dezvoltarea și modernizarea comunităților din care fac parte.

Tabăra VIITORUL EȘTI TU va pune accent pe dezvoltarea tuturor celor 4 tipuri de inteligență: fizică, mentală, emoțională și spirituală. Vor fi 6 zile de training în compania unor traineri cu foarte multă experienţă. De asemenea, tinerii vor avea parte de coaching individual cu trainerii și coaching de grup, dar și de exerciţii şi simulări care le vor da posibilitatea să găsească resurse în interiorul lor.

În centrul activităților mele au stat întotdeauna preocuparea și grija pentru tineri. Proiectul VIITORUL EȘTI TU este investiția mea în tineri, cei pe care îi consider cea mai importantă resursă a unei națiuni. Țelul meu este ca fiecare tânăr să își descopere misiunea și să devină eroul propriei povești de succes.”, a spus Oana Bulai, inițiatoarea proiectului VIITORUL EȘTI TU.

Faptul că 100 de tineri, unii dintre ei fără posibilități financiare, vor beneficia de acest program în mod gratuit, în condițiile în care o tabără similară poate ajunge la un cost substanțial pentru fiecare participant, este o șansă incredibilă pentru acești copii, pentru viitorul lor, pentru ocazia de a socializa cu tineri care au potențial, viziune și dorința de a ajunge acolo unde își doresc, dar și pentru oportunitatea de a cunoaște mentori care le pot da aripi să zboare.

O astfel de ocazie la 15, la 16 sau la 17 ani poate schimba complet destinul unui copil, iar ceea ce face Oana Bulai, alături de colaboratorii săi, ar trebui să fie un exemplu pentru toate județele acestei țări. Există oameni cu resurse financiare care pot susține astfel de programe de leadership pentru a asigura accesul gratuit al unor copii, la posibilitatea de a-și mări orizontul și de a realiza că lumea este imensă și ei o pot cuceri pentru că au tot ceea ce le trebuie în ei înșiși. Au nevoie doar de puțin ajutor pentru a-și lua avânt.

Într-o lume în care copiii își pierd potențialul în sărăcie, plafonare, dependențe, abuzuri și ignoranță, această tabără e o gură de aer proaspăt care va schimba complet viața a 100 de tineri. După aceste 6 zile, ei vor fi altfel și vor da mesajul mai departe. Un efect de bulgăre de zăpadă care va schimba, cu siguranță, în bine noua generație.

Acest tip de tabără nu e un concept nou, cum vă spuneam și la începutul articolului. Tabere pentru tineri contra cost sau gratuit există în țară și, dacă tot vorbim de o tabără susținută de un politician PSD, am putea aminti de taberele care au loc în zona Ardealului, multe dintre ele susținute de politicienii maghiari sau partidele și organizațiile minoritare, cu scopul de a reuni și implica tinerii din comunitate.

De peste 3 decenii, la Băile Tușnad (Tusvanyos) se organizează anual tabăra de vară și universitatea de vară, evenimente organizate de Consiliul Tinerilor Maghiari și fundația Pro Minoritate. Tusvanyos a fost înfiinţat în anul 1990 de către Nemeth Zsolt (din partidul Fidesz, Ungaria), Toro T. Tibor şi Szilagyi Zsolt, vicepreşedinţii Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania. Acest eveniment a fost gândit pentru a asigura o relaţie bună dintre maghiarii din România şi români.

La aceste tabere au loc, pe lângă concerte, elemente de divertisment, și mese rotunde, diverse dialoguri, monologuri care implică membri de partid, și chiar și prezența lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei. O altă tabără, susținută direct de UDMR, este Tabără de vară la Izvoru Mureșului, unde au loc diferite workshop-uri, programe de echipe și spectacole oferite de profesioniști dedicate tinerilor. Alte tabere de acest gen se mai organizează și la Zetea, susținute tot de UDMR, sau tabăra EMI din Gheorgheni, cu mii de participanți anual.

Discuțiile pe teme etnice și politice nu sunt un secret în cadrul acestor tabere din Ardeal unde sute de tineri participă, organizatoric, ca voluntari și alte mii le vizitează. De peste 3 decenii, tinerii maghiari sunt incluși în aceste programe pentru a cunoaște aspecte istorice, economice, politice privitoare la etnia din care fac parte și acest lucru întărește și dezvoltă comunitatea maghiară. Am avut ocazia să asistăm la multe discuții din cadrul taberelor de la Tușnad, discuții care în mare parte se desfășoară în limba maghiară, și de multe ori ne-am întrebat de ce niciun antreprenor, mentor sau politician român nu face acest lucru și pentru tinerii din Moldova sau Neamț. Iată că se poate și la noi!

Credem însă că tabăra organizată la inițiativa Oanei Bulai, dincolo de orice aspecte politice, reușește conceptual, să depășească mult nivelul taberelor din Ardeal, care în ultima perioadă aduc deservicii tinerilor maghiari, limitându-i la o singură comunitate, la un singur orizont, și expunându-i pe alocuri la discursuri extremiste, dar și la oportunități (se aud zvonuri) de a consuma alcool și diverse substanțe interzise.

Avem mare încredere că o astfel de activitate ar putea schimba radical politica locală prin reîmprospătarea clasei politice și ar putea duce bălăcăreala actuală numită viața politică la un nivel superior.
Vom urmări cu mare atenție evoluția acestui concept de deschidere a politicii către tineri deoarece îl cunoaștem foarte bine, considerăm că este unul cu mare potențial și e prima idee din politica nemțeană care poate contribui real la schimbarea în bine a clasei politice.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate