Înaltpreasfințitul Părinte Teofan săvârșește slujba de sfințire a Bisericii Mănăstirii Scăricica, dedicate Hramurilor „Duminica Tuturor Sfinților” și „Nașterea Maicii Domnului”

Moment de spiritualitate și binecuvântare într-o nouă așezare monahală:

Într-o atmosferă plină de solemnitate și emoție, Mănăstirea Scăricica, situată în localitatea Alexandru Cel Bun, se pregătește să primească binecuvântarea divină prin sfințirea noii sale biserici, ce îi este dedicată Hramurilor „Duminica Tuturor Sfinților” și „Nașterea Maicii Domnului”. Slujba de sfințire va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, duminică 11 iunie 2023. la ora 8:00.

Biserica Mănăstirii Scăricica este un nou lăcaș de cult ce își deschide porțile pentru credincioși și pentru întreaga comunitate. Construită cu multă dragoste și grijă, biserica este o expresie a credinței și a tradițiilor strămoșești, aducând o notă de frumusețe și spiritualitate în peisajul local.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan va oficia slujba de sfințire a bisericii, un moment deosebit de important în viața monahală și comunitară. Această ceremonie sacrală va cuprinde rugăciuni speciale, binecuvântări și ritualuri specifice, prin care biserica va fi consacrată și dedicată închinării creștine.

Sfințirea unei biserici este un moment de mare semnificație în viața spirituală a unei comunități. Aceasta simbolizează consacrarea locului de închinare și deschiderea ușilor către credincioși și rugăciune. Mănăstirea Scăricica devine astfel un centru spiritual și o oază de liniște și reculegere pentru cei care caută tăcerea și apropierea de Dumnezeu.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan va adresa cuvinte de învățătură și încurajare celor prezenți, evidențiind importanța vieții duhovnicești și a comuniunii cu Dumnezeu. De asemenea, el va binecuvânta credincioșii și locașul de închinare, dorind ca această biserică să fie un loc de întărire a credinței și de dobândire a harului divin.

Sfințirea Bisericii Mănăstirii Scăricica, cu Hramurile „Duminica Tuturor Sfinților” și „Nașterea Maicii Domnului”, reprezintă un moment de mare importanță spirituală și comunitară. Prin acest eveniment, credincioșii se vor bucura de un nou locaș de închinare, iar întreaga comunitate va fi încurajată să cultive valorile creștine și să se apropie de spiritualitatea și tradițiile strămoșești

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate