Încă un transport ilegal de cherestea, depistat de polițiștii nemțeni

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 11.00,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe Drumul Național 15, în localitatea Tarcău, o autoutilitară condusă de un bărbat de 37 de ani, din Bicaz Chei, ce transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că transportul conține un volum mai mare de cherestea rășinoase, decât cel prevăzut in avizul de însoțire.

Astfel, în urma inventarierii realizate de specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Tarcău, a rezultat un surplus de 5,91 metri cubi de material lemnos.

Pentru încălcarea dispozițiilor în domeniul silvic, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat suplimentar, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Tarcău.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate